Last van spierpijn? Gebruik een massage pistool

Een massage pistool is een ware hype geworden binnen de sportwereld. Het apparaat zorgt voor een stimulerende, herstellende en ontspannende werking.

Sommige sporters vergelijken een massage pistool met een ‘’draagbare masseur’’ en kunnen niet meer zonder het apparaat.

Dat is niet zo gek, want een massage pistool breng vele voordelen met zich mee die jou als sporter zullen helpen.

Zo is een massage pistool een goede manier om van je nek- en rugklachten af te komen, en kan het helpen bij een betere warming up.

Wil je alles weten over het massage pistool? Lees dit artikel dan vooral verder.

Wat is een massage pistool?

Een massage pistool wordt ook wel een massage gun genoemd. Een massage pistool is een handmatig apparaat die in enkele rake ‘’schoten’’ de knedende werking van een masseur nabootst.

Het apparaat werd in 2008 uitgevonden door de Amerikaanse chiropractor Jason Werseland om een rugblessure die hij opliep tijdens een verkeersongeluk te behandelen.

Door de kloppende en trillende bewegingen van het apparaat, wordt er druk uitgeoefend op het spierweefsel met tal van voordelen.

Denk hierbij aan een verbeterde revalidatie na het oplopen van een blessure, minder kans op stijve spieren na een stevige training, tot verbeterde mobiliteit en bloedsomloop.

De Amerikaan Jason Werseland noemde zijn uitvinding de TheraGun G1 en startte een gelijknamig bedrijf op.

En al snel volgden er andere spelers op de markt die hun eigen versie van de draagbare masseur uitbrachten. Daarna was de massage gun al snel ingeburgerd in de sportwereld.

Hoe werkt een massage pistool?

De werking van een massage gun is heel eenvoudig. Je hoeft niet bang te zijn voor ingewikkelde functies.

De meeste apparaten hebben een aan- en uit knop en hebben tevens knoppen om de weerstand en/of massage functie te verstellen.

De wat luxere massage pistolen zijn voorzien van een Lcd-display, waarop je de huidige stand en accuduur af kunt lezen.

Nadat je de massage gun aan hebt gezet, is het de bedoeling dat je het kopstuk op een lichaamsdeel houdt.

Je moet hierbij de massage pistool het werk laten doen, simpelweg het kopstuk op de desbetreffende plek houden is vaak al voldoende.

Voor wie is een massage pistool geschikt?

Een massage pistool is niet alleen geschikt voor sporters, ook voor mensen met een zittend beroep kan het apparaat handig van pas komen.

Maar ook als je simpelweg je spieren wilt laten ontspannen na een lange dag werken kan de massage gun een goede uitkomst bieden.

Heb je bijvoorbeeld regelmatig last van slaapproblemen? Het is wetenschappelijk bewezen dat het gebruik van een massage pistool jouw slaapkwaliteit kan bevorderen.

Een massage pistool is ook een uitkomst voor mensen die herstellende zijn van blessures of die last hebben van chronische pijn.

Door de diepe weefselmassage die het apparaat biedt, kan het helpen bij het losmaken van stijve spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit kan bijdragen aan een sneller herstel en het verminderen van pijn.

Daarnaast kan regelmatig gebruik van het massage pistool helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, wat essentieel is voor een goede algehele gezondheid.

De voordelen van een massage pistool

Een massage gun kent vele voordelen. Welke voordelen dat zijn zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Kan pijn verminderen of verlichten

Ervaar je pijn in bepaalde spieren? Door regelmatig gebruik te maken van een massage pistool kan je deze pijn verlichten of zelfs helemaal verwijderen.

Dit komt doordat een massage pistool je spieren losser maakt en knopen verlicht. Deze reden zorgt ervoor dat veel mensen gebruik maken van een massage gun die stijve en/of vermoeide spieren ervaren.  

Beter herstel na een intensieve workout

Door jezelf na een intensieve workout te masseren met een massage pistool zullen je spieren beter en sneller herstellen.

Zo voorkom je stijve spieren en wordt de verzuring in je lichaam minder. Om deze reden gebruiken veel sporters een massage gun als warming up of cooling down.

Gericht masseren

Met een massage gun kun je gericht pijnpunten aanpakken. De meeste massage pistolen worden namelijk geleverd met verschillende opzetstukken.

Hierdoor kan je heel gericht masseren op de specifieke pijnpunten waar je last van hebt. Daarnaast kan je met een massage pistool een uniek soort massage toepassen: klopmassage.

Klopmassage zorgt voor een krachtig en diep effect op je spieren.

Je kunt jezelf masseren

Heb jij niemand in je omgeving die jou kan masseren? Dan ben je al gauw op jezelf aangewezen.

Je zou natuurlijk ook een professional kunnen inschakelen, maar ook daar zit niet iedereen op te wachten.

In dit geval is een massage gun een goede uitkomst. Het is eenvoudig in gebruik en je kunt jezelf hier effectief mee masseren.

Zorgt voor een betere nachtrust

Door regelmatig gebruik te maken van een massage pistool ga je beter slapen. Doordat je met het apparaat je spieren los kunt masseren zal de doorbloeding in je spieren verbeteren.

Daarnaast helpt het masseren je spieren te ontspannen. Deze twee factoren zorgen ervoor dat je een betere nachtrust tegemoet zal gaan.

Goedkoop in aanschaf

Een massage pistool is relatief goedkoop in aanschaf als je het vergelijkt met veel alternatieven producten op de markt.

Een professional inschakelen kost bijvoorbeeld al gauw aanzienlijk veel geld, terwijl je voor de massage gun slecht éénmalig een bedrag moet investeren.

Dit betekent dat je op de lange termijn een hoop geld kan besparen!

Conclusie

Een massage gun is een ware hype geworden binnen de sportwereld. Het apparaat zorgt voor een stimulerende, herstellende en ontspannende werking.

Door de kloppende en trillende bewegingen van het apparaat, wordt er druk uitgeoefend op het spierweefsel met tal van voordelen.

Heb je dus last van spierpijn of wil je beter herstellen na een intensieve training? Dan is een massage pistool een ware uitkomst!

Bovendien is het massage pistool niet alleen beperkt tot sporters. Mensen met een zittend beroep, die last hebben van spierspanningen door langdurig dezelfde houding aan te nemen, kunnen ook baat hebben bij het regelmatig gebruik van dit apparaat.

Het helpt bij het losmaken van verkrampte spieren, wat bijdraagt aan een beter welzijn en verhoogde productiviteit.

Of je nu een atleet bent die streeft naar optimale prestaties of iemand die gewoon op zoek is naar een manier om te ontspannen na een lange werkdag, het massage pistool is een veelzijdig hulpmiddel dat aansluit bij diverse behoeften.

GezondheidOntspanning & herstel

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd