Een optimale lichaamsanalyse

Heb je een weegschaal met lichaamsanalyse of ben jij van plan er één aan te schaffen? Voordat je op de weegschaal gaat staan om jouw lichaam te leren kennen is het goed om op een aantal punten te letten:

1. Start de dag met een lichaamsanalyse

Een uiterst nauwkeurige lichaamsanalyse doe je ’s ochtends. De analyse doe je zodra je bent opgestaan en naar het toilet bent geweest. De hoeveelheid vocht in je lichaam heeft namelijk invloed op de uitslag. Het zou kunnen leiden tot een lagere schatting van je vetpercentage. Daarnaast heeft de dagelijkse hoeveelheid voeding ook invloed op de meting.


2. Plaats de weegschaal op een vlakke en harde ondergrond

Voor een correcte meting is het belangrijk om de weegschaal op een vlakke en harde ondervloer te plaatsen. Denk hierbij aan laminaat, tegels, parket of een andere harde ondergrond.

3. Een lichaamsanalyse doe je op blote voeten

Bij een lichaamsmeting stuurt Zoluko® slimme weegschaal een zeer klein elektrisch stroomdeeltje door je lichaam. Omdat vet, spieren en ander weefsel elektriciteit verschillend geleiden, kan de weegschaal op basis daarvan een precieze lichaamsvet berekening maken. Dit kan alleen op blote voeten.

4. Maak verbinding met de bijbehorende app

De app vraagt om de basisinformatie geslacht, leeftijd en lengte om een uiterst nauwkeurige lichaamsanalyse te meten. Zonder deze gegevens is het niet mogelijk om alle 12 lichaamsmetingen te voltooien. Indien je niet graag je persoonlijke informatie wilt delen met de app adviseren wij om geboortedatum 1 januari aan te houden.

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: sport.eigenoverzicht.nl)


GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd