Ideale lichaamsgewicht meten - Ideaal gewicht berekenen

Met een slimme weegschaal kan je jouw ideale lichaamsgewicht berekenen. Maar hoe werkt deze meting precies? En waarom is deze lichaamsmeting interessant voor jou? In deze informatieve blog worden deze vragen beantwoord.

De weegschaal analyse Obesity

Obesity, in het Nederlands vertaald ‘zwaarlijvigheid’, is een term die vaak in verband wordt gebracht met overgewicht en de lichaamsmeting BMI. Echter zijn er meerdere manieren om Obesity te interpreteren. Een weegschaal met lichaamsanalyse meet namelijk Obesity door jouw ideale lichaamsgewicht te vergelijken met jouw huidige lichaamsgewicht.


Wat meet de weegschaal precies?

Het gaat om de mate van obesitas, wat een verschil aangeeft tussen het werkelijke gewicht en het ideale gewicht, weergegeven in een percentage. Obesitasgraad is een indicator die wordt berekend via de volgende formule:

(Werkelijk gewicht - Ideaal lichaamsgewicht) / Ideaal gewicht * 100

Rekenvoorbeeld:

Persoon A weegt 81kg en zijn ideale lichaamsgewicht is 75kg.

(81kg – 75kg) / 75kg *100 = 8%

(6) / 75 * 100 = 8%

Ideale lichaamsgewicht meten - Ideaal gewicht berekenen

Hoe weet je wat mijn ideale lichaamsgewicht is?

Het ideale lichaamsgewicht is voor iedereen anders en heeft te maken met diverse feitelijke factoren zoals leeftijd, lengte en geslacht, maar ook met variabele factoren zoals spiermassa, botmassa en vochtgehalte.

Kortom, het ideale gewicht heeft met veel verschillende factoren te maken en is voor iedereen afwijkend. Desondanks is het een leuke meting om te weten met welk percentage jouw lichaamsgewicht afwijkt van het ideale lichaamsgewicht.

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

Jouw eigen lichaamsanalyse

Een slimme weegschaal meet jouw lichaam op meer dan 10 essentiële punten. En dat binnen enkele seconden. 

De techniek van slimme weegschalen is de laatste jaren ontzettend snel verbeterd, waardoor je een weegschaal met lichaamsanalyse al kunt kopen op bol.com voor minder dan € 30,-.

Kortom, waar wacht je op? Bestel jouw slimme weegschaal met lichaamsanalyse vandaag nog en leer jouw lichaam echt kennen.


(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: http://sport.startmee.nl)

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd