Lichaamsanalyse: Wat is ideaal lichaamsgewicht (Obesity)?

Laatste update: 08/09/20.

De weegschaal analyse Obesity

Obesity, in het Nederlands vertaald ‘zwaarlijvigheid’, is een term die vaak in verband wordt gebracht met overgewicht en de lichaamsmeting BMI. Echter zijn er meerdere manieren om Obesity te interpreteren. Een weegschaal met lichaamsanalyse meet namelijk Obesity door jouw ideale lichaamsgewicht te vergelijken met jouw huidige lichaamsgewicht.

Wat meet de weegschaal precies?

Het gaat om de mate van obesitas, wat een verschil aangeeft tussen het werkelijke gewicht en het ideale gewicht, weergegeven in een percentage. Obesitasgraad is een indicator die wordt berekend via de volgende formule:

(Werkelijk gewicht - Ideaal lichaamsgewicht) / Ideaal gewicht * 100

Rekenvoorbeeld:

Persoon A weegt 81kg en zijn ideale lichaamsgewicht is 75kg.

(81kg – 75kg) / 75kg *100 = 8%

(6) / 75 * 100 = 8%

Obesity score

Hoe weet je wat mijn ideale lichaamsgewicht is?

Het ideale lichaamsgewicht is voor iedereen anders en heeft te maken met diverse feitelijke factoren zoals leeftijd, lengte en geslacht, maar ook met variabele factoren zoals spiermassa, botmassa en vochtgehalte.

Kortom, het ideale gewicht heeft met veel verschillende factoren te maken en is voor iedereen afwijkend. Desondanks is het een leuke meting om te weten met welk percentage jouw lichaamsgewicht afwijkt van het ideale lichaamsgewicht.

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd