gezonde eiwitrijke tussendoortjes

Verantwoord eten is niet altijd even makkelijk. Als je een nacht slecht slaapt of een drukke dag hebt, ben je sneller geneigd om te kiezen voor een ongezonde snack.

Maar wat is nu de beste manier om met die ongezonde eetbuien om te gaan? Laat al die koekjes en andere suikerhoudende rommel liggen en kies voor eiwitrijke tussendoortjes.

Wist je dat eiwitrijk voedsel voor veel mensen de sleutel is tot afvallen en het aankomen van spiermassa? Heb jij ook interesse? Lees dan vooral verder.

Kies voor gezonde eiwitrijke tussendoortjes

Snacks uitsluiten is meestal niet de juiste manier om het doel te bereiken. Wellicht herken je jezelf hier ook in?

Doordat je de snack overslaat krijg je sneller trek, waardoor de verleiding naar ongezonde alternatieven groot is.

Het is dus verstandig dat je wel gewoon een snack kiest, maar bij de keuze rekening houdt of je voor het gezonde eiwitrijke tussendoortje gaat.

Eiwitrijke tussendoortjes zijn een slimme en gezonde keuze voor iedereen die zijn voedingspatroon wil verbeteren.

Deze eiwitrijke tussendoortjes bieden niet alleen essentiële voedingsstoffen, maar helpen ook om je langer verzadigd te voelen.

Hierdoor verklein je de kans dat je tussen de maaltijden door naar minder gezonde opties grijpt.

Bovendien spelen eiwitten een cruciale rol in het ondersteunen van spiergroei en herstel, wat vooral belangrijk is als je actief bent.

Of je nu op kantoor bent, onderweg, of thuis, er zijn altijd geschikte eiwitrijke tussendoortjes die past bij jouw levensstijl en smaakvoorkeuren.

In dit artikel geven we je een lijst met praktische eiwitrijke tussendoortjes voor thuis mee.

Deze eiwitrijke tussendoortjes zijn geschikt voor iedereen die fitter en gezonder wilt leven.

Aan het eind van dit artikel zal je zien dat er genoeg keuze is tussen eiwitrijke tussendoortjes.

Een lijst met eiwitrijke tussendoortjes

Proteïne repen

We beginnen de lijst met het ideale tussendoortje om suikerhoudende rommel tegen te gaan. Namelijk, proteïne repen!

De meeste repen variëren tussen de 15 en 20 gram eiwit per reep. Qua calorieën zit je gemiddeld tussen de 150 en 200 calorieën afhankelijk van de grootte van de reep.

Eiwitshake

De eiwitshake mag absoluut niet ontbreken in deze lijst met eiwitrijke tussendoortjes. Een lekker snel tussendoortje wat vrijwel alleen maar bestaat uit proteïne.

Per shake krijg je toch al snel zo’n 30 tot 40 gram proteïne binnen. Daarnaast heb je van een eiwitshake al snel een verzadigd gevoel.

Hierdoor is de eiwitshake een ideaal tussendoortje voor mensen die willen afvallen. 

Griekse yoghurt of kwark

Zuivel mag in dit lijstje van eiwitrijke tussendoortjes natuurlijk niet ontbreken. Griekse yoghurt of kwark zijn allebei uitstekende producten voor de fanatieke sporters onder ons.

Er valt makkelijk mee te variëren. Eet de yoghurt of kwark bijvoorbeeld met fruit, honing of een klein beetje geraspte pure chocolade.

Daarnaast bevatten deze eiwitrijke tussendoortjes veel calcium voor sterke botten en ondersteunt het jou, indien gewenst, met afvallen.

Pindakaas of noten

Noten bevatten goede vetten en een redelijke hoeveelheid proteïne. Daarnaast zijn noten eenvoudig mee te nemen. Een handje noten bevat zo’n 200 calorieën.

Het is wel belangrijk om noten af te wegen voordat je een bepaalde hoeveelheid consumeert. Het verschil tussen 40 en 60 gram is aanzienlijk groot in calorieën.

Je zou ook kunnen kiezen voor een rijstwafel met pindakaas als tussendoortje.

Praktische eiwitrijke tussendoortjes voor thuis - Pindakaas

Pannenkoekjes

Pannenkoekjes kunnen gezonde eiwitrijke tussendoortjes zijn als je ze maakt van eieren en bananen.

Daarnaast valt er ook makkelijk mee te variëren net als griekse yoghurt en kwark.

Eet de eiwitrijke pannenkoeken bijvoorbeeld met heerlijk vers fruit, honing of een snufje kaneel.

Groene sojaboontjes

Misschien ken je deze boontjes al van de plaatselijke sushi bar. Vaak worden deze groene boontjes gereserveerd als bijgerecht als je sushi eet. Maar groene sojaboontjes zijn ook goed als eiwitrijke tussendoortjes.

Daarnaast zitten ze boordevol vitaminen en mineralen. Net als gekookte eieren zijn ze makkelijk mee te nemen, kun je ze koken in grote hoeveelheden en kun je de sojabonen dagenlang bewaren in de koelkast.

Gekookte eieren

Gekookte eieren zijn makkelijk mee te nemen en je kunt ze dagenlang bewaren in de koelkast. Het is ook makkelijk om meerdere eieren tegelijk te koken.

Daarnaast hoeven gekookte eitjes niet saai te zijn. Probeer ze eens te eten met een gezonde dip van olie en kruiden. Zo heb je altijd het perfecte eiwitrijke tussendoortje als je flink trek krijgt.

Praktische eiwitrijke tussendoortjes voor thuis - Gekookt ei

Hüttenkäse met fruit

Een ander zuivelproduct in dit lijstje met eiwitrijke tussendoortjes is hüttenkäse. Deze hele jonge kaas bevat weinig vet, maar wel ontzettend veel eiwitten.

Hüttenkäse wordt vaak gegeten met hartige gerechten. Maar kan ook heel erg lekker zijn met vers fruit en een snufje kaneel.

Wil je afvallen? Dan is dit hét eiwitrijke tussendoortje voor jou.

Nog meer praktische eiwitrijke tussendoortjes voor thuis?

Heb je nog niet voldoende inspiratie met dit lijstje eiwitrijke tussendoortjes?

Hieronder sommen we nog een aantal eiwitrijke tussendoortjes op die makkelijk te bereiden zijn en overal mee naartoe genomen kunnen worden.

  • Pompoenpitten
  • Hummus
  • Geroosterde kikkererwten
  • Gevulde omelet
  • Overnight oats
  • Avocado met kipfilet
  • Komkommer met zalm
  • Plakjes kipfilet
  • Notenboter op rijstwafels

Conclusie

In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met gezonde eiwitrijke tussendoortjes voor thuis. 

Deze eiwitrijke tussendoortjes zijn eenvoudig te bereiden en makkelijk om mee te nemen naar werk, school of de gym.

Daarnaast zijn bovengenoemde eiwitrijke tussendoortjes bedoeld voor iedereen die wilt afvallen en/of gezonder wilt leven.

In de huidige wereld, waar het tempo van het leven steeds sneller wordt en we steeds minder tijd hebben voor uitgebreide maaltijden, bieden deze eiwitrijke tussendoortjes een praktische en gezonde oplossing.

Ze zijn niet alleen bevorderlijk voor gewichtsverlies en spieropbouw, maar ook essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn.

Of je nu een drukke professional, een actieve student of iemand bent die bewust bezig is met gezondheid en fitness, deze eiwitrijke tussendoortjes zijn een uitstekende toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon.

Door de veelzijdigheid en de voedzame eigenschappen van deze eiwitrijke tussendoortjes kun je ze eenvoudig integreren in je levensstijl, ongeacht je persoonlijke doelen of activiteiten.

14 gezonde eiwitrijke tussendoortjes

Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar een aantal gezonde eiwitrijke tussendoortjes die jou ondersteunen bij het afvallen of het behouden van je spiermassa?

Meld je dan aan voor de Zoluko nieuwsbrief. Na het aanmelden krijg je gratis toegang tot het gezonde eiwitrijke smoothie e-boek.

Wacht niet langer en ga vanaf nu voor overheerlijke gezonde eiwitrijke tussendoortjes!

Tussendoor

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd