Bezoek onze productpagina via Zoluko Slimme Weegschaal of vind ons op Bol.com

Zoluko Slimme Weegschaal met lichaamsanalyse

1. Voor wie is Zoluko Slimme Weegschaal niet geschikt?

De Zoluko Slimme Weegschaal mag niet worden gebruikt door personen met een pacemaker of andere geïmplanteerde medische apparaten, omdat de weegschaal een laag elektrisch signaal door het lichaam zendt dat de werking kan verstoren.

2. Welke personen of groepen mensen zijn niet/minder geschikt voor het gebruik van Zoluko Slimme Weegschaal?

 • Niet geschikt voor vrouwen tijdens zwangerschap!
 • Niet bedoeld voor personen onder de 18 die nog groeien, omdat er geen standaard evaluatiesysteem van lichaamsgegevens is voor personen onder de 18.
 • Minder geschikt voor volwassenen met professionele lichaamsoefeningen of atleten.
 • Zoluko Slimme Weegschaal en de bijbehorende toepassing mogen niet worden gebruikt voor het diagnosticeren, behandelen of voorkomen van ziekten of medische aandoeningen. Het mag alleen puur als referentie worden gebruikt. Vraag altijd advies aan een gekwalificeerde medische professional voordat je wijzigingen aanbrengt in een training of voeding.

3. Hoe werkt de Zoluko Slimme Weegschaal?

De Zoluko Slimme Weegschaal maakt gebruik van BIA-technologie (Bio-elektrische impedantieanalyse) om lichaamsvetmassa, vetvrije massa, totaal vochtgehalte en botmassa te berekenen. Het algemene principe erachter: vier geleiders (elektrode of ITO-film) op het lichaam van de contactpersoon via de weegschaal. Deze geleiders sturen een klein elektrische stroomschokje door het lichaam. De weerstand tussen de geleiders is een maat voor lichaamsvet. De elektrische stroom is klein en is mogelijk niet voelbaar.

4. Kan ik deze Zoluko Slimme Weegschaal gebruiken zonder verbinding te maken met een app? Kan je de situatie verder uitleggen?

Er wordt sterk aanbevolen om de Zoluko Slimme weegschaal te gebruiken in combinatie met de app, anders geeft de weegschaal alleen gewichtsinformatie weer. In de app zijn er nog 11 lichaamsmetingen zoals lichaamsvet, vochtgehalte, spiermassa enzovoort waar je toegang toe hebt.

Door de app te gebruiken, kan je ook lichaamsgegevens bijhouden van eerdere metingen. Ook deelt de weegschaal de nieuwe meting met de app wanneer je op de weegschaal stapt. De app bewaart jouw gegevens op een privé beveiligde cloud-server. Zo beschik je over de mogelijkheid om de metingen op andere telefoons of mobiele apparaten kunt ophalen. Bijvoorbeeld op een smartphone en op een tablet.

De app die je nodig hebt voor deze weegschaal heet Leaone. De app is gratis te downloaden via IOS App Store en Google Play. Je kunt meerdere gebruikers aanmaken in de Leaone-app om elk gezinslid bij te houden. De cloudopslag zal het bekijken van metingen superhandig maken.

5. Waarom heeft de app mijn lengte, leeftijd en andere privégegevens nodig wanneer ik me voor het eerst aanmeld? Houd je het geheim?

De BIA bio-elektrische meettechniek vereist 3 dingen te weten over het lichaam, namelijk lengte, leeftijd en geslacht. Dit is nodig om het vetpercentage te berekenen door de verstrekte persoonlijke gegevens te combineren met de lichaamsimpedantie-informatie die door Zoluko Slimme Weegschaal wordt gegeven. Zonder persoonlijke gegevens kan de slimme weegschaal niet de volledige analyse weergeven.

We houden uw persoonlijke informatie geheim en zorgen ervoor dat de informatie alleen wordt gebruikt voor het toepassen van algoritmen voor vetpercentages.

Wat betreft leeftijd is het mogelijk om je geboortejaar in te voeren in combinatie met de eerste dag van het jaar. Bijvoorbeeld 1 januari 1985. Om de juiste maat te berekenen heeft de Zoluko Slimme Weegschaal alleen uw leeftijd in jaren nodig. De exacte datum maakt geen enkel verschil in de meting.

6. Wat moet ik doen als Zoluko Slimme Weegschaal niets weergeeft of iets weergeeft dat ongebruikelijk is?

Het feit dat Zoluko Slimme Weegschaal geen andere berichten kan weergeven of uitsturen, kan worden verdeeld in verschillende mogelijkheden:

 • LED / LCD wordt niet weergegeven. Controleer of de batterijen stroom hebben. Als de LED nog steeds niet werkt na het opnieuw plaatsen van de batterijen, raden we aan de oude batterijen te vervangen door nieuwe.
 • LED / LCD-display LO (batterij bijna leeg). Controleer zorgvuldig of de batterijen correct zijn geplaatst, en controleer of de batterijen nog steeds stroom hebben. Als het LO-scherm nog steeds verschijnt na het opnieuw plaatsen van de batterijen, moet u de batterijen vervangen door nieuwe.
 • LED / LCD-display ERR (fout). De sensoren van de weegschaal zijn mogelijk overbelast of zelfs beschadigd. Vermijd het overschrijden van het gewicht van 180 kg. tijdens het gebruik van deze weegschaal.

7. Hoe kan ik van weegeenheid wisselen?

Om Zoluko Slimme Weegschaal in te stellen de juiste gewichtseenheid weer te geven, dien je op de weegeenheid knop onder de weegschaal te drukken. Het LED/LCD scherm schakelt tussen KG of LB.

Om de app in te stellen de juiste gewichtseenheid weer te geven dien je op instelling te klikken, zodat je de gewenste gewichtseenheid kan selecteren.

8. Hoe wordt Zoluko Smart Scale verbonden met de app?

Open de app en ga na de meetinterface (logo van een weegschaal). Zorg ervoor dat de Bluetooth-functie is ingeschakeld. Stap op de schaal om het scherm in te schakelen. Klik op "settings" en klik vervolgens op "My Scale". Klik op "Bind/Pair Bluetooth Scale". De app zal het volgende weergeven "Scale founded, bind now". Klik op "Bind/ Pair" en het verbindingsproces is voltooid.

Als de huidige app al is gesynchroniseerd met een andere weegschaal, moet u de app loskoppelen van deze specifieke schaal. Klik op "Settings" en "My Scale", klik om het apparaat los te koppelen en herhaal het bovengenoemde verbindingsproces.

Je hoeft alleen de apparaten voor de eerste keer te verbinden, ze zullen automatisch worden verbonden tijdens volgend gebruik, zolang de Bluetooth van apparaten beide zijn ingeschakeld.

9. Welke meetstappen kan ik nemen om onnodige meetfouten te voorkomen?

Methoden om gewichtsfouten te verminderen:

Zoluko Slimme Weegschaal moet op een harde en vlakke ondergrond worden geplaatst, zoals keramische tegels en soortgelijke massieve vloeren. Tapijt en zachte ondergronden mogen niet als opvulling onder de weegschaal worden geplaatst. De afwijkingsmarge van Zoluko Slimme Weegschaal is bij een solide ondergrond <0,66%.

Methode om fouten in vet- en vochtpercentages te verminderen:

A. Zoluko Slimme Weegschaal verkrijgt lichaamsvetpercentage met behulp van BIA (bio-impedantieanalyse) bio-elektrische meetmethode. Vetpercentage verkregen met behulp van BIA-meetmethode hangt nauw samen met de volgende parameters: Lichaamsimpedantiecoëfficiënt, lengte, gewicht, leeftijd en geslacht.

 • Een gebruiker moet de juiste lengte, geslacht en leeftijd invoeren in de app. Als deze gegevens niet kloppen, wordt er geen nauwkeurig lichaamsvetpercentage verkregen.
 • Blote voeten zijn noodzakelijk (schoenen en sokken moeten uitgetrokken worden).
 • III. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker de lichaamsimpedantiecoëfficiënt van het standaardmodel verkrijgt, moet de gebruiker de juiste staande houding hebben bij een meting.
 • Plaats tijdens het meten twee voeten om de metalen elektroden aan de linker- en rechterkant te bedekken en blijf met uw voeten uit elkaar tot het einde van de meting. Het hele meetproces duurt ongeveer 15 seconden.

B. We raden aan om elke meting op hetzelfde tijdstip en onder dezelfde lichaamsomstandigheden metingen uit te voeren. Het dagelijkse lichaamsgewicht varieert met verandering tijdens de consumptie van voedsel en water, en het gewicht kan variëren van 0,5-2 kg.

Lichaamsvetpercentage = vetgewicht/ lichaamsgewicht, daarom zal het lichaamsvetpercentage fluctueren en de normale fluctuatie van het lichaamsvetpercentage binnen één dag wordt weergegeven in de volgende figuren. Alvorens 's ochtends voedsel en water te consumeren, bereikt het percentage lichaamsvet de hoogste piek van de dag, evenals in de middag en avond. Met gewichtstoename en toename van het waterpercentage veroorzaakt door eten en drinken, bereikt het lichaamsvetpercentage de laagste waarde van de dag.

Daarom raden we sterk aan dat een gebruiker vroeg in de ochtend metingen uitvoert voordat hij iets eet of drinkt. Als u dit continu doet, kunt u op een langere termijn consistentere en betrouwbaardere gegevens over lichaamsgewicht / lichaamsvet verkrijgen.

10. Hoe wordt de juiste meting uitgevoerd?

 • Open de app en open de meetinterface (logo van een weegschaal)
 • Als je metingen wilt uitvoeren, trek dan uw schoenen en sokken uit, met beide voeten aan beide zijden op de elektrodeplaten, en u mag tijdens de meting niet bewegen.
 • De weegschaal meet eerst het gewicht en meet vervolgens het vet en andere lichaamsdelen. Bij het uitvoeren van metingen zijn de reacties van de schaal en de app als volgt, b.v. Een persoon weegt 50 kg wanneer hij op de weegschaal staat, een 50 kg knippert 2-3 keer op het LCD / LED-scherm, blijft ongeveer 5 seconden op de weegschaal staan en op de meetinterface van de app knippert het gewichtsgetal eerst totdat de het meten is voltooid en alle gegevens worden op de app weergegeven. Uiteindelijk wordt het scherm van de weegschaal automatisch uitgeschakeld.

11. Waarom zijn mijn meetgegevens voor vetpercentages verschillend tussen verschillende schalen? Meet de weegschaal het vetpercentage nauwkeurig?

 • De weegschaal geeft de meest consistente gegevens wanneer u 's ochtends vóór het eten, drinken of sporten en na het toiletgebruik vet meet.
 • Het hydratatieniveau is een belangrijke bron van fouten bij het bepalen van de stroom van de elektrische stroom om lichaamsvet te schatten. Het drinken van een fles water verhoogt het gewicht een beetje, maar verstoort de vetmeting dramatisch.
 • Lichaamsvetmetingen zijn lager wanneer metingen worden gedaan kort na consumptie van een maaltijd.
 • Matige training vóór BIA-metingen leidt tot een overschatting van de vetvrije massa en een onderschatting van het lichaamsvetpercentage als gevolg van verminderde impedantie.
 • De BIA-methode is geen "gouden standaard", maar wordt alleen aanbevolen voor thuisgebruik.
 • Apparaten van consumentenkwaliteit voor het meten van BIA zijn niet voldoende nauwkeurig gebleken voor enkelvoudig gebruik en zijn beter geschikt voor gebruik om bepaalde veranderingen in lichaamssamenstelling in de tijd voor individuen te meten.
 • Fabrikanten van lichaamsvetweegschalen voor huishoudelijk gebruik gebruiken meestal BIA-metingen, maar de resultaten zijn ook verschillend vanwege verschillende algoritmen en apparaten, maar u moet meer aandacht besteden aan relatieve waardeveranderingen gemeten vanaf dezelfde apparaten gedurende een lange periode. Vasthouden aan hetzelfde beoordelingssysteem zal waarschijnlijk een beter algemeen beeld geven van de gezondheidsstatus van een persoon. Nogmaals, we moeten benadrukken dat relatieve waardeveranderingen zinvoller zijn dan de absolute waarde van een enkele meting.
 • Bluetooth Smart Scale en de bijbehorende toepassingen mogen niet worden gebruikt voor het diagnosticeren, behandelen of voorkomen van ziekten of medische aandoeningen. Het kan alleen puur als referentie worden gebruikt. Vraag altijd advies aan een gekwalificeerde medische professional voordat u wijzigingen aanbrengt in uw training of voeding, omdat dit ernstig letsel of de dood tot gevolg kan hebben.

12. Waarom zou de som meer zijn dan 100% als alle gemeten componenten bij elkaar worden opgeteld?

Vanuit het oogpunt van de chemische structuur van het menselijk lichaam omvatten de belangrijkste componenten van het lichaam vetweefsel, water, eiwitten en anorganische weefsels: vetweefsel bestaat voornamelijk uit vet en water, waar in water ongeveer 25% van het totale vetweefsel, spieren weefsel bestaat voornamelijk uit proteïne en water, waar in water 70% van het totale spierweefsel uitmaakt.

Onze lichaamsvetschaal meet de inhoud van vet, spierweefsel, water, botten en andere belangrijke weefsels in het menselijk lichaam. Omdat verschillende weefsels aanzienlijke hoeveelheden water bevatten, zou de som meer zijn dan 100% als alle gemeten componenten bij elkaar worden opgeteld.

13. Waarom kan ik de telefoon niet verbinden met het apparaat?

 • Zorg ervoor dat Bluetooth al is ingeschakeld, dat de weegschaal zich in de buurt van de telefoon bevindt en dat de batterijen voldoende zijn geïnstalleerd.
 • Als het een Android 6.0+ apparaat is, zorg er dan voor dat het locatierechten toekent aan Leaone.
 • Als je nog steeds niet kunt zoeken na het verlenen van locatierechten, schakel dan gps in.

14. Hoe kan ik Leaone locatierechten toekennen?

 • Klik op "Apps" in de instellingen
 • Zoek Leaone op bij Alle apps en klik erop in App-info
 • Zoek toestemming uit app-informatie, klik erop in App-rechten en schakel vervolgens locaties in.

15. Hoe kunnen meerdere gebruikers worden toegevoegd?

Klik op het pictogram "Lid" en klik vervolgens op "Lid toevoegen". Er verschijnt een pop-up, vul de gevraagde informatie in en volg deze op. De nieuwe gebruikers moeten zijn/ haar naam en persoonlijke informatie invullen. Als u klaar bent, moet u op "Bevestigen" klikken. Nadat een gebruiker is toegevoegd, kunt u de gebruiker in uw gebruikerslijst selecteren om metingen uit te voeren.

16. Als mijn geslacht/ leeftijd/ lengte niet correct zijn ingevuld? Hoe wijzig ik ze?

Klik op het pictogram "Lid" en klik vervolgens op de gebruikersafbeelding. Op de profielbewerkingspagina kunt u klikken en alle gegevens op de pagina wijzigen. Nadat de wijziging is voltooid, wordt deze automatisch vernieuwd.

17. Hoe kan ik de app verbinden met Google Fit?

 • Klik op "Instellingen" > Synchroniseer met "Google Fit" en ga vervolgens naar de "Google Fit" -interface.
 • Zet de schakelaar "Google Fit" aan, de interface van het bestaande Google-account wordt geselecteerd (of een nieuw account wordt toegevoegd, een Google-account wordt geregistreerd) en selecteer uw eigen Google-account.
 • Na een succesvolle selectie keert het terug naar de schakelaar "Google Fit" is ingeschakeld en is de verbinding geslaagd.
 • Na het meten worden de gegevens geüpload naar "Google Fit". U kunt inloggen in uw APP en relevante gegevens controleren.

Bezoek onze productpagina via Zoluko Slimme Weegschaal of vind ons op Bol.com

Zoluko Slimme Weegschaal met lichaamsanalyse