In deze blog wordt de Cat Back Abdominal met Fitness Trilplaat toegelicht. Aan de hand van diverse sportblogs worden diverse oefeningen met een fitness trilplaat uitgelegd, zodat je eenvoudig jouw hele lichaam kunt trainen met minimale inspanning.

 

Trainen met een fitness trilplaat kan verschillende voordelen hebben, waaronder het verbeteren van de spierkracht, flexibiliteit en bloedsomloop. Het gebruik van een trilplaat kan ook de intensiteit van oefeningen verhogen en helpen bij het verbranden van calorieën en het verminderen van cellulitis.

Heb je vragen over het trainen met een fitness trilplaat? Laat het ons vooral weten als reactie op dit artikel.

Wat is de Cat Back Abdominal?

De Cat Back Abdominal is een effectieve oefening die de core-spieren traint met behulp van een fitness trilplaat. Bij deze oefening lig je met je gezicht naar beneden op de trilplaat en span je je buikspieren aan terwijl je je armen en hoofd omhoog brengt.


Welke spieren train je met de Cat Back Abdominal?

De Cat Back Abdominal oefening traint voornamelijk de spieren van de rug en buik. De oefening helpt bij het versterken en definiëren van de erector spinae (rugspieren), evenals de rectus abdominis (rechte buikspieren), obliques (schuine buikspieren) en transversus abdominis (dieper gelegen buikspieren).

Het trainen van deze spieren kan bijdragen aan een betere houding en kernstabiliteit, waardoor het risico op blessures wordt verminderd. Door de oefening op een trilplaat uit te voeren, wordt de intensiteit van de oefening verhoogd doordat de spieren harder moeten werken om de vibraties van de plaat te weerstaan.

Voordelen van de Cat Back Abdominal

De Cat Back Abdominal oefening heeft verschillende voordelen voor het lichaam, namelijk:

Versterking van de rugspieren: De oefening richt zich voornamelijk op de erector spinae (rugspieren), die helpen bij het ondersteunen van de wervelkolom en bijdragen aan een betere houding.

Versterking van de buikspieren: De rectus abdominis (rechte buikspieren), obliques (schuine buikspieren) en transversus abdominis (dieper gelegen buikspieren) worden ook versterkt, wat kan leiden tot een plattere en strakkere buik.

Kernstabiliteit: Door de rug- en buikspieren te trainen, kan de Cat Back Abdominal bijdragen aan een betere kernstabiliteit, wat kan helpen bij het verbeteren van de algehele balans en lichaamshouding.

Verhoogde intensiteit: Door de oefening op een trilplaat uit te voeren, wordt de intensiteit verhoogd doordat de spieren harder moeten werken om de vibraties van de plaat te weerstaan.

Tijdbesparend: De Cat Back Abdominal kan snel worden uitgevoerd en is dus een tijdbesparende oefening die je gemakkelijk thuis kunt doen zonder dat je daarvoor veel tijd hoeft vrij te maken voor bijvoorbeeld een sportschool.

Startpositie van de Cat Back Abdominal

Bij de Cat Back Abdominal oefening begin je met je buik naar beneden op de trilplaat. Je ligt met gestrekte armen voor je op de trilplaat en je handen rusten op de rand van de plaat. Je tenen zijn op de grond geplaatst en je benen zijn gestrekt. Houd je ellebogen licht gebogen en je schouders ontspannen.

Cat Back Abdominal met Fitness Trilplaat

Executie van de Cat Back Abdominal

Bij het uitvoeren van de oefening span je je buikspieren aan en breng je je armen en hoofd omhoog van de trilplaat terwijl je je rug spant. Zorg ervoor dat je tijdens de oefening je lichaam in een rechte lijn houdt en je nek niet te ver naar achteren buigt. Dit ziet er als volgt uit:

  • Ga met je gezicht naar beneden op de trilplaat liggen, met je armen voor je uitgestrekt op de plaat. Je benen moeten gestrekt zijn en op de grond rusten.
  • Zet de trilplaat aan op een lage intensiteit en begin met het trainen van je core-spieren door je bekkenbodem en buikspieren aan te spannen.
  • Adem in en trek langzaam je armen en je hoofd omhoog terwijl je je buikspieren aanspant. Houd deze positie even vast.
  • Adem uit terwijl je langzaam je armen en hoofd terugbrengt naar de beginpositie en ontspan je buikspieren.
  • Herhaal deze beweging voor de gewenste tijd of aantal herhalingen.

Muscle Anatomy - Cat Back Abdominal - Fitness Trilplaat

Tips voor de Cat Back Abdominal

Als de oefening te gemakkelijk is, kun je de intensiteit van de trilplaat verhogen om de oefening uitdagender te maken.

Belangrijk: Voer deze oefening alleen uit als je in goede gezondheid verkeert en geen rugklachten of andere medische aandoeningen hebt die dit belemmeren. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts voordat je begint met het doen van oefeningen met een fitness trilplaat.

Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd