De Cross Raise met een fitness trilplaat is een effectieve oefening om de armen en schouders te trainen, terwijl ook de kernspieren worden geactiveerd. Bij deze oefening sta je op de trilplaat met licht gebogen knieën en heb je in elke hand een weerstandsband vast die aan de trilplaat is bevestigd.

Door de armen afwisselend naar voren en achteren te bewegen, ontstaat er weerstand die zorgt voor een intensieve training. In deze oefening is het belangrijk om gecontroleerd en in een rustig tempo te bewegen om het meeste uit de oefening te halen.


Welke spieren train je met de Cross Raise?

De Cross Raise met fitness trilplaat is een oefening die de nadruk legt op de arm- en schouderspieren. De beweging van de armen zorgt voor de activatie van de deltaspieren in de schouders en de biceps en triceps in de armen.

Door de weerstandsbanden te gebruiken tijdens deze oefening, wordt de intensiteit van de training verhoogd en worden deze spieren nog meer belast.

Daarnaast wordt ook de kernspieren, waaronder de buik- en rugspieren, geactiveerd omdat het lichaam in evenwicht moet blijven op de trilplaat.

Hierdoor is de Cross Raise een effectieve full-body oefening die niet alleen de armen en schouders versterkt, maar ook bijdraagt aan een betere balans en stabiliteit.

Muscle Anatomy - Cross Raise - Fitness Trilplaat

Voordelen van de Cross Raise?

De voordelen van de cross raise met de fitness trilplaat zijn onder andere:

Versterking van de schouderspieren: de weerstandsbanden die je gebruikt bij de oefening helpen bij het opbouwen van kracht in de schouderspieren.

Verbetert de houding: deze oefening is gericht op het versterken van de spieren in de bovenrug en schouders, wat kan helpen bij het verbeteren van de houding.

Versterking van de kernspieren: het aanspannen van de kernspieren tijdens de oefening draagt ​​bij aan een betere stabiliteit en balans.

Verhoogt de bloedcirculatie: door het gebruik van de trilplaat wordt de bloedcirculatie in het lichaam verbeterd, wat kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van het herstel na een training.

Effectief voor gewichtsverlies: de combinatie van weerstandsbanden en trillingen kan helpen bij het verbranden van calorieën en het verminderen van lichaamsvet.

Startpositie van de Cross Raise

Ga rechtop staan met beide voeten op de trilplaat en knieën licht gebogen. Houd in iedere hand één weerstandsband vast die bevestigd is aan de trilplaat. Strek één arm naar voren en de andere arm naar achteren terwijl je de weerstandsbanden lichtjes aanspant.

Cross Raise met Fitness Trilplaat

Executie van de Cross Raise

  • Adem in en til beide armen omhoog tot schouderhoogte, terwijl je de weerstandsbanden aanspant en je armen gestrekt blijven.
  • Adem uit en breng beide armen weer terug naar de startpositie.
  • Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.
  • Let erop dat je lichaam stil blijft staan en alleen je armen bewegen. Houd de spanning op de weerstandsbanden gedurende de hele oefening.

Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd