De cross lateral raise is een effectieve oefening om de schouderspieren te trainen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een fitness trilplaat en weerstandsbanden.

Door de zijwaartse beweging worden voornamelijk de deltaspieren en de trapezius aangesproken. Deze oefening kan worden uitgevoerd door zowel beginners als gevorderden en is geschikt voor mensen die hun bovenlichaam willen versterken en vormgeven.


Welke spieren train je met de Crossed Lateral Raise?

Bij de cross lateral raise op een fitness trilplaat train je voornamelijk de spieren in je schouders, armen en rug. De beweging van zijwaarts strekken vraagt veel van je schouderspieren, met name de deltaspieren.

Daarnaast worden ook de spieren in je bovenrug, zoals de trapezius, en de spieren in je armen, zoals de biceps en triceps, flink aan het werk gezet. Omdat de trilplaat zorgt voor een verhoogde intensiteit van de oefening, worden deze spieren nog eens extra geprikkeld.

Dit maakt de cross lateral raise op de trilplaat een effectieve oefening voor het versterken en shapen van je bovenlichaam.

Muscle Anatomy - Crossed Lateral Raise - Fitness Trilplaat

Voordelen van de Crossed Lateral Raise?

Versterking van de schouderspieren: Deze oefening traint de schouderspieren zoals de deltoids en rotator cuff. Het versterken van deze spieren kan helpen bij het voorkomen van schouderblessures en het verbeteren van de stabiliteit van de schouders.

Verbetert de lichaamshouding: De oefening kan ook helpen bij het verbeteren van de houding doordat het de bovenrug en schouderspieren traint.

Verhoogt de intensiteit van je training: Door de oefening uit te voeren op de trilplaat, wordt de intensiteit van de training verhoogd omdat de trillingen zorgen voor extra weerstand en stimulatie van de spieren.

Verbetering van coördinatie en balans: Omdat je op een trilplaat staat, moet je extra moeite doen om je evenwicht te bewaren en de oefening correct uit te voeren. Dit kan helpen bij het verbeteren van je coördinatie en balans.

Al met al kan de cross lateral raise met fitness trilplaat dus een effectieve oefening zijn voor het versterken van de schouderspieren, verbeteren van de houding, verhogen van de intensiteit van je training en verbeteren van coördinatie en balans.

Startpositie van de Crossed Lateral Raise

Ga met je voeten op schouderbreedte op de trilplaat staan en houd je rug licht voorovergebogen. Pak in beide handen een weerstandsband vast en breng je armen zijwaarts naast je lichaam met je handpalmen naar beneden.

Crossed Lateral Raise met Fitness Trilplaat

Uitvoering Crossed Lateral Raise

  • Houd je armen gestrekt en breng ze zijwaarts omhoog tot schouderhoogte terwijl je in een gecontroleerde beweging ademt.
  • Pauzeer even op het hoogste punt en span je schouderspieren aan.
  • Breng je armen langzaam terug naar de startpositie terwijl je uitademt.
  • Herhaal de beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd