De lateral lunge is een oefening die gericht is op het versterken van de bilspieren, quadriceps en heupadductoren. Door deze oefening regelmatig te doen, kun je de kracht in deze spieren vergroten en de flexibiliteit van je heupen verbeteren.

Het gebruik van de fitness trilplaat tijdens deze oefening zorgt voor extra intensiteit en stabiliteit, waardoor je nog meer uit deze oefening kunt halen. In de volgende alinea zal ik dieper ingaan op de spieren die je traint bij deze oefening.


Welke spieren train je met de Lateral Lunge?

Bij de lateral lunge met trilplaat train je verschillende spieren in je onderlichaam. De focus ligt vooral op de buitenste dijspieren, zoals de gluteus medius, de tensor fasciae latae en de adductor muscles.Daarnaast worden ook de hamstrings, quadriceps en kuitspieren aangesproken.

De trilplaat voegt extra instabiliteit toe aan de oefening, waardoor je nog meer spieren moet aanspannen om je evenwicht te bewaren en de beweging gecontroleerd uit te voeren.

Dit helpt bij het versterken van de spieren in je benen, het verbeteren van je stabiliteit en het ontwikkelen van je algehele fysieke conditie.

Muscle Anatomy - Lateral Lunge on Floor - Fitness Trilplaat

Voordelen van de Lateral Lunge?

De lateral lunge met trilplaat is een effectieve oefening om de bilspieren, hamstrings, quadriceps en adductoren te versterken. Door het gebruik van de trilplaat wordt de stabiliteit verhoogd en worden de spieren nog intensiever getraind.

Daarnaast heeft deze oefening ook andere voordelen, zoals het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit in de heupen en enkels, en het verhogen van de explosiviteit en snelheid bij sportprestaties.

Door regelmatig lateral lunges met trilplaat uit te voeren, kan je ook de balans en coördinatie verbeteren, wat kan helpen om blessures te voorkomen.

Een aantal concrete voorbeelden zijn:

  • Versterkt de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten.
  • Vergroot de stabiliteit en mobiliteit van heupen en enkels.
  • Verbetert de flexibiliteit van de liesstreek en dijen.
  • Verhoogt de calorieverbranding door de combinatie van kracht- en cardiotraining.
  • Kan helpen bij het verbeteren van de algehele sportprestaties door het trainen van specifieke bewegingen.
  • Verhoogt de spierkracht, waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

Startpositie van de Lateral Lunge

Plaats de trilplaat naast je en zet één voet erop. Stap met het andere been zo ver mogelijk opzij, waarbij je het gewicht naar de zijkant verplaatst. Houd je romp rechtop en je buikspieren aangespannen.

Lateral Lunge met Fitness Trilplaat

Executie van de Lateral Lunge

  • Plaats de trilplaat naast je en zet één voet erop.
  • Stap met het andere been zo ver mogelijk opzij, waarbij je het gewicht naar de zijkant verplaatst.
  • Houd je romp rechtop en je buikspieren aangespannen.
  • Zet je knie en teen in dezelfde richting als je voet.

Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd