De standing pull back met weerstandsbanden is een effectieve oefening om je rugspieren te trainen. Het gebruik van de trilplaat voegt een extra dimensie toe aan de oefening, waardoor je nog meer spieren aan het werk zet en je evenwicht traint.

De oefening kan zowel door beginners als gevorderden worden uitgevoerd en is een goede toevoeging aan elke training voor een sterkere en gezondere rug.

In de volgende alinea zal ik dieper ingaan op de spieren die getraind worden en de voordelen van deze oefening.


Welke spieren train je met de Standing Pull Back?

De standing pull back met weerstandsbanden is een effectieve oefening om de spieren in je bovenrug, schouders en armen te trainen.

De trilplaat zorgt voor extra instabiliteit, waardoor je spieren harder moeten werken om je lichaam in balans te houden. Bij deze oefening richt je je op het samentrekken van je schouderbladen, terwijl je de weerstandsbanden naar achteren trekt.

Hierdoor worden de spieren in je bovenrug, zoals de rhomboideus en de trapezius, geactiveerd en getraind. Ook worden je biceps en triceps aangespannen bij het aantrekken van de weerstandsbanden.

Het is een goede oefening om een sterke en gezonde bovenrug te ontwikkelen.

Muscle Anatomy - Standing Pull Back - Fitness Trilplaat

Voordelen van de Standing Pull Back?

Versterkt de rugspieren: de staande pull back is een effectieve manier om de rugspieren te versterken. Door de weerstandsbanden naar achteren te trekken, worden de spieren in de bovenrug, schouders en nek aangespannen en versterkt.

Verbeterde houding: deze oefening kan helpen om uw houding te verbeteren door de spieren in uw bovenrug en schouders te versterken. Dit kan helpen om uw schouders naar achteren te trekken en uw borst naar voren te duwen, wat een betere houding bevordert.

Traint balans en stabiliteit: aangezien u op de trilplaat staat, moet u uw balans en stabiliteit behouden terwijl u de oefening uitvoert. Dit kan helpen om de spieren in uw benen en kern te versterken en uw algehele stabiliteit te verbeteren.

Makkelijk aan te passen aan verschillende niveaus: de standing pull back met weerstandsbanden is een oefening die kan worden aangepast aan verschillende fitnessniveaus. De weerstandsbanden kunnen worden aangepast aan de gewenste weerstand, waardoor de oefening zowel voor beginners als gevorderden geschikt is.

Startpositie van de Standing Pull Back

Plaats beide voeten op de trilplaat, op schouderbreedte uit elkaar, en zorg ervoor dat je rechtop staat met een neutrale rug.

Houd in elke hand een weerstandsband vast, met de handpalmen naar beneden gericht en de armen gestrekt naar voren op schouderhoogte.

Standing Pull Back met Fitness Trilplaat

Executie van de Standing Pull Back

  • Adem in en trek de weerstandsbanden naar achteren, terwijl je de ellebogen dicht langs je zij houdt en de schouderbladen samenknijpt.
  • Houd de spanning enkele seconden vast, terwijl je blijft ademen.
  • Adem uit en laat de weerstandsbanden weer rustig terugkeren naar de startpositie, terwijl je de spanning blijft voelen in je rugspieren.
  • Herhaal de oefening voor het gewenste aantal herhalingen.

Let op dat je tijdens de oefening je rug niet overstrek en dat je de spanning goed voelt in je rugspieren. Houd altijd controle over de weerstandsbanden en voer de oefening langzaam en gecontroleerd uit voor de beste resultaten.


Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd