Kruidemix Grieks

Kruidemix Grieks


Griekse kruiden spelen een belangrijke rol in de Griekse keuken en staan bekend om hun aromatische en smaakvolle karakter.

De meeste Griekse kruidenmixen bestaan uit een combinatie van oregano, tijm, rozemarijn en knoflook, maar er zijn ook variaties met onder andere basilicum, marjolein en peterselie.

Griekse kruiden zijn veelzijdig en worden gebruikt in verschillende Griekse gerechten, zoals salades, stoofpotten, gegrild vlees en vis, en aardappelgerechten.

Het is vrij eenvoudig om je eigen Griekse kruidenmix te maken en het voordeel is dat je de ingrediënten naar eigen smaak kunt aanpassen.

Het maken van een droge kruidenmix zorgt ervoor dat de kruiden langer bewaard kunnen worden en dat je altijd een smaakvolle mix bij de hand hebt.

Hieronder vind je drie verschillende recepten voor zelfgemaakte droge Griekse kruidenmixen:

Recept 1: Basis Griekse kruidenmix

  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Recept 2: Pittige Griekse kruidenmix

  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel zout

Recept 3: Kruidige Griekse kruidenmix

  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
Kruidenmix

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd