De 5 meest gebruikte sportsupplementen

Om optimaal resultaat te behalen in de sportschool zijn sportsupplementen niet noodzakelijk, maar kunnen je zeker helpen om meer resultaat te behalen.

Het internet staat bomvol met allerlei verschillende sportsupplementen en hierdoor zien veel mensen door de bomen het bos niet meer.

Welke sportsupplementen het meest worden gebruikt door fanatieke sporters vertellen we je in dit artikel.  

De meest gebruikte Sportsupplementen

Met de juiste sportsupplementen kunnen fanatieke sporters geweldige resultaten behalen. Het is echter is het wel belangrijk dat deze producten gecombineerd worden met een gezonde levensstijl.

Er zijn veel verschillende soorten supplementen op de markt. De één helpt je immuniteit op peil te houden, en andere voorkomen weer verschillende ziektes.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de sportsupplementen. Als we het hebben over sportsupplementen, dan is het belangrijk te wijzen op de diversiteit die er in de categorie bestaat.

Er zijn sportsupplementen voor alle doeleinden, van afvallen tot het verkrijgen van spiermassa.

Welke sportsupplementen over het algemeen het meest gebruikt worden door sporters, zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Whey protein

Whey protein is waarschijnlijk één van de meest populaire sportsupplementen op de markt als het gaat om spierherstel.

Whey protein is een geconcentreerd zuivelproduct met enorm hoge eiwitwaardes (tot wel 93%) en daarbij nauwelijk vetten of koolhydraten.

Maar waarom zijn die hoge eiwitwaardes nou zo goed? Als sporter is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen na een intensieve inspanning. Eiwitten ondersteunen namelijk het behoud en opbouw van spiermassa.

Daarnaast is het vaak moeilijk om iedere dag alleen voldoende eiwitten uit je voeding te halen, whey protein is dan een uitkomst!

Whey Protein is er in verschillende soorten en smaken. Als kracht of duursporter ben je het beste uit met een goede whey concentraat. Denk hierbij aan een eiwitgehalte van zo’n 80%.


Pre-workout

Barst je van nature al vol van de energie? Sla de pre-workout dan gerust over.

Pre-workouts hebben als doel het maximale uit iedere workout te halen. Of je nu vroeg in de ochtend traint, of s ’avonds laat na een zware dag op werk, een pre-workout geeft je net die extra boost om het maximale uit je workout te halen.  

Vraag een willekeurige sporter naar zijn routine voor het trainen en de kans is zeer aannemelijk dat hij of zij voor de training een pre-workout gebruikt.

Creatine

Creatine is één van de populairste sportsupplementen als het aankomt op het verbeteren van prestaties. Creatine is al vaak onderzocht en de resultaten zijn veelbelovend.

Zo helpt creatine bij het verbeteren van de prestaties bij explosieve krachttraining en stimuleert het de groei van je spieren.

De effecten op je lichaam die je van creatine krijgt doen mensen vaak afvragen of het wel veilig is. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen over te maken want creatine is al vaak getest en er zijn geen risico’s aan verbonden.

Als je elke keer het maximale uit jezelf wilt halen tijdens een workout is creatine een musthave!

BCAA

Net als bij whey protein, is bij BCAA de belangrijkste prestatie spierherstel. Zoals je misschien weet zijn eiwitten opgebouwd uit kleinere deeltjes aminozuren.

Aminozuren zijn een goede toevoeging als het lastig is om genoeg eiwitten binnen te krijgen.

Vooral momenten tijdens of rondom je training zijn hierbij van belang.

Bij langere trainingen kun je je lichaam voorzien van de belangrijkste aminozuren om te voorkomen dat je training meer schade aanricht dan dat het goed doet.

De meeste sporters gebruiken BCAA-poeder om mee te starten. Hiermee voorzie je je lichaam van de drie belangrijkste aminozuren tijdens fases van spieropbouw of vetverlies.

Multivitamine

Fitness gaat vooral om gezondheid en gezond blijven. Om gezond te blijven en je lichaam optimaal te laten presteren heb je voldoende vitaminen en mineralen nodig.

Om voldoende vitaminen en mineralen iedere dag binnen te krijgen moet je erg gevarieerd eten, en dit is voor veel mensen een uitdaging.

Met multivitaminen supplementen zorg je er eenvoudig voor dat je de belangrijkste vitamine en mineralen binnenkrijgt naast je dagelijkse maaltijden.

Zo zorg je ervoor dat je lichaam gezond blijft en je spieren goed functioneren.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen welke sportsupplementen het meest gebruikt worden door fanatieke sporters, en met welk doel deze sportsupplementen ingezet kunnen worden.

Het is wel belangrijk om te weten dat sportsupplementen geen vervanging zijn voor een gevarieerde en gebalanceerde voeding en gezonde levensstijl.


Supplementen

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd