Aubergine met Rode Peper, Knoflook en Hummus

Ontdek waarom aubergine met rode peper, knoflook uit de oven met hummus een gezonde en smaakvolle keuze is. Lees meer over de voedingswaarden en de bereidingswijze.

Waarom Aubergize met Hummus een fantastische combinatie is?

Dit gerecht is een goede bron van vezels, vitamines en mineralen. Aubergine is rijk aan antioxidanten en vezels, terwijl hummus gemaakt is van kikkererwten, wat een bron is van plantaardige eiwitten en vezels. Rode peper en knoflook bevatten beide antioxidanten en hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Het gerecht is ook laag in calorieën en vet, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die op hun gewicht en gezondheid letten.

Voedingswaarde

 Kcal Koolhydraten Eiwit Vet
250 24 5 17

Benodigdheden

  • snijplank
  • oven
  • koksmes
  • ovenschaal

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 aubergine
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 el hummus

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  • Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en verdeel de rode peper en knoflook erover.
  • Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de aubergine ongeveer 20-25 minuten in de oven tot hij zacht en gaar is.
  • Serveer de aubergine met hummus.

    Borrelplank

    Plaats een reactie

    Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd