Gepofte zoete aardappel met koriander

Gepofte zoete aardappel met koriander is een heerlijk en gezond gerecht. Zoete aardappel zit boordevol voedingsstoffen en heeft een lage glycemische index. Door de aardappel te poffen behoudt deze zijn voedingswaarde en smaak. De koriander zorgt voor een heerlijke smaak en bevat ook nog eens veel antioxidanten.

Waarom is dit een gezond gerecht?

  1. Zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine A en C en heeft een lage glycemische index, wat het geschikt maakt voor diabetici.
  2. Koriander bevat antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking.
  3. Door het poffen van de aardappel blijven de voedingsstoffen behouden en wordt er geen extra vet toegevoegd.

Voedingswaarde

 Kcal Koolhydraten Eiwit Vet
248 57 4 0

 Benodigdheden

  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Kom
  • Kwastje

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Handvol verse koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappels schoon en prik er gaatjes in met een vork.
  3. Meng de olijfolie, zeezout en paprikapoeder in een kom.
  4. Smeer de zoete aardappels in met het oliemengsel.
  5. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en plaats ze in de oven.
  6. Pof de aardappels in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Hak de koriander fijn.
  8. Haal de aardappels uit de oven en verwijder de folie.
  9. Serveer de aardappels met de gehakte koriander eroverheen.

Optioneel: Lust je geen koriander? Vevang de koriander door basilicum voor een andere en frisse smaak.

 


BijgerechtDiner

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd