Geroosterde asperges met knoflook en kruiden is een simpel en smakelijk bijgerecht dat perfect past bij elke maaltijd. De zoete en zachte smaak van de asperges combineert perfect met de smaak van knoflook en kruiden. Het is een gemakkelijke manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen en het is nog lekker ook!
Waarom zijn geroosterde asperges gezond?
Geroosterde asperges met knoflook en kruiden is niet alleen lekker, maar ook gezond. Asperges zijn rijk aan vitamine K, C, E en B6, evenals vezels en antioxidanten. Knoflook heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen en de kruiden die worden gebruikt in dit recept bevatten ook antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.
- Asperges zijn rijk aan vitamines, vezels en antioxidanten.
- Knoflook heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.
- De gebruikte kruiden bevatten antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.
Voedingswaarde
Kcal | Koolhydraten | Eiwit | Vet |
75 | 6 | 3 | 5 |
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Snijplank
- Koksmes
- Keukenpapier
- Kom
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 bos groene asperges
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Was de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Dep ze droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal.
- Meng in een kom de fijngehakte knoflook, olijfolie, gedroogde tijm, zout en peper.
- Giet het mengsel over de asperges en meng alles goed door elkaar.
- Rooster de asperges gedurende 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Serveer direct en geniet van dit heerlijke bijgerecht!