Kruidenmix Mexicaans

De Mexicaanse keuken is bekend om zijn rijke smaken en kruiden. Het gebruik van kruiden en specerijen is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse culinaire traditie.

De Azteken en Maya's gebruikten al kruiden zoals komijn, oregano en chilipeper om hun gerechten op smaak te brengen. Later, met de komst van de Spanjaarden werden ook andere kruiden en specerijen zoals kaneel, vanille en nootmuskaat geïntroduceerd in de Mexicaanse keuken.

Mexicaanse gerechten zijn vaak pittig en aromatisch van smaak en de juiste kruidenmix kan het verschil maken tussen een gemiddeld en een geweldig gerecht. Het is daarom handig om zelf een kruidenmix samen te stellen, zodat je altijd de smaak kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Voor alle onderstaande recepten geldt dat je alle ingrediënten goed moet mengen en bewaren in een luchtdichte pot.

Mexicaanse kruidenmix #1

  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

Mexicaanse kruidenmix #2

  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Mexicaanse kruidenmix #3

  • 2 eetlepels chilipoeder
  • 1 eetlepel komijnzaad (gemalen)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel ui poeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout

Je kunt deze Mexicaanse kruidenmixen gebruiken voor gerechten zoals taco's, enchiladas, chili con carne en guacamole. Experimenteer gerust met de verhoudingen en voeg eventueel extra kruiden toe om de smaak nog meer te verfijnen. Enjoy!


Kruidenmix

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd