Kruidenmix Midden-Oosters

Kruidenmix Midden-Oosters


De Midden-Oosterse keuken is rijk aan kruiden en specerijen die bijdragen aan de onderscheidende en uitgesproken smaken van deze keuken. Deze kruiden zijn afkomstig uit de regio's rond de Middellandse Zee, de Perzische Golf en de Levant.

De Midden-Oosterse keuken heeft invloeden uit verschillende culturen en landen, waaronder Turkije, Iran, Libanon en Egypte.

Kruidenmixen zijn belangrijk voor de Midden-Oosterse keuken, omdat ze de smaak van gerechten verbeteren en versterken.

Er zijn tal van verschillende kruidenmixen die in de Midden-Oosterse keuken worden gebruikt, afhankelijk van het gerecht en de regio.

Veel van deze kruidenmixen worden al generaties lang doorgegeven, en elke familie en regio heeft zijn eigen specifieke mixen en recepten.

Hieronder volgen drie variaties voor zelfgemaakte Midden-Oosterse kruidenmixen.

Ras El Hanout kruidenmix

  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl cayennepeper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een afgesloten pot op een koele en droge plaats.

Za'atar kruidenmix

  • 1/4 kop gedroogde tijm
  • 1/4 kop sesamzaad
  • 2 eetlepels sumak
  • 1/2 theelepel zout

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Meng alle ingrediënten in een kom en bewaar in een afgesloten pot op een koele en droge plaats.

Baharat kruidenmix

  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels gemalen koriander
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 2 theelepels gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een afgesloten pot op een koele en droge plaats.

Kruidenmix

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd