Alles wat je moet weten over kant en klare sportmaaltijden

Gezond zijn en lekker in je vel zitten bereik je niet alleen met sporten, ook de juiste voeding is hierin heel belangrijk.

Je kunt elke dag sportief bezig zijn, maar als je iedere avond een zak chips op de bank opentrekt zorg je niet goed voor je lichaam.

Met als resultaat een sportieve geest in een ongezond lichaam. Een goede manier om je dieet na te leven is aan de hand van kant en klare sportmaaltijden.

Sportmaaltijden zijn afgestemd op de juiste verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit noemen we macronutriënten.  

Wil je meer weten over sportmaaltijden? Lees dit artikel dan vooral verder.

Wat maakt een maaltijd een goede sportmaaltijd

Bij elke vorm van sport is het belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Zo vul je de voorraden die je gebruikt tijdens het sporten weer aan.

In de sportwereld wordt voeding gezien als 70% van je inzet en sporten maar 30%. Een goede manier om je dieet na te leven is aan de hand van kant en klare sportmaaltijden.

Maar wat maakt een maaltijd nou een goede sportmaaltijd?

De juiste samenstelling

Goede fitnessmaaltijden zijn afgestemd op de juiste macronutriënten. Ofwel de juiste verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

De ideale verhouding is 40% eiwitten, 40% koolhydraten en 20% vetten. De beste kant en klare sportmaaltijden hebben deze verhouding.

Koolhydraten zijn de energiebron van je spieren en eiwitten vormen de bouwstenen voor de spieren. Daarnaast kunnen vetten helpen in de opname van vet oplosbare vitaminen.

Door deze drie macronutriënten in de juiste verhoudingen terug te laten komen in fitnessmaaltijden zit je goed!

De juiste portiegrootte

Let goed op de portiegrootte van je fitnessmaaltijden. Heb je heel intensief gesport? Dan heeft je lichaam veel energie gebruikt en kan het een grote sportmaaltijd gebruiken. 

Ga je direct na het eten sporten? Dan kan je de portiegrootte beter beperken. Zo verklein je de kans op maag en darmklachten tijdens het sporten.

Gevarieerde maaltijd

Elke dag rijst met kip eten gaat snel vervelen. Bovendien is het gezond om gevarieerde sportmaaltijden te nemen.

Kies daarom voor verschillende sportmaaltijden. Eet in plaats van vlees een keertje vis of veganistisch.

Sportmaaltijden voor ieder sportdoel

Om de juiste sportmaaltijden te kiezen is het goed om je sportdoel te specificeren.

Bij het trainen voor een marathon heb je weer hele andere sportmaaltijden nodig als bij bodybuilding.

Train je voor een bodybuilding wedstrijd? Dan kun je het beste kiezen voor sportmaaltijden rijk aan eiwitten.

Train je voor een marathon? Dan is het belangrijk om je glycogeen voorraad op peil te houden. 

Kortom, ieder sportdoel vraagt om een andere fitnessmaaltijden.

De voordelen van kant en klare sportmaaltijden

We zetten de voordelen van kant en klare fitnessmaaltijden hieronder voor je op een rijtje:

Weten wat je eet

Voor veel sporters is het handig om te weten wat ze eten. Het voordeel daarvan is dat ze minder onverwachte maaltijden hebben.

Je hebt daardoor meer controle over het aantal calorieën die je consumeert. Daarnaast kan je op deze manier ook goed je macro’s monitoren.

Ter opfrissing: je macro’s zijn de juiste verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

Geen meal prepping

Voor sommige sporters kan het handig zijn om te doen aan meal prepping. Bij meal prepping maak je sportmaaltijden klaar voor een langere periode.  

Het nadeel van meal prepping is dat dit veel tijd in beslag neemt. Je moet hiervoor een hele middag uitrekken.

Het voordeel van kant en klare sportmaaltijden is dat je niet zelf je sportmaaltijden hoeft klaar te maken.

Laat het kookgedeelte aan een ander over, dan heb jij alle tijd om je te focussen op jouw sportdoel!

Ideaal voor beginnende sporters

Fitnessmaaltijden zijn ideaal voor beginnende sporters. Voor iemand die net begint met sporten kan alle informatie over voeding overweldigend zijn.

Dankzij kant en klare fitnessmaaltijden wordt deze zorg over voeding weggenomen. Je eet gewoon wat er in je sportmaaltijd zit en je weet dat je de juiste macronutriënten binnenkrijgt.

Af te stemmen op ieder sportdoel

Kant en klare sportmaaltijden bestel je gemakkelijk voor jouw sportdoel. Denk hierbij aan afvallen, spieropbouw of droogtrainen.

De meeste kant en klare fitnessmaaltijden zijn precies afgestemd op jouw caloriebehoefte.

Kant en klare sportmaaltijden van zijn vaak lekker en betaalbaar. Voor nog geen € 5 heb je al een voedzame maaltijd thuisbezorgd! 

Conclusie

Gezond zijn en lekker in je vel zitten bereik je niet alleen met sporten. De juiste voeding binnenkrijgen speelt hierin een belangrijke rol.

In de sportwereld wordt voeding gezien als 70% van je inzet en sporten maar 30%. Een goede manier om je dieet na te leven is aan de hand van kant en klare sportmaaltijden.

Kant en klare fitnessmaaltijden bestel je gemakkelijk voor jouw sportdoel. Denk hierbij aan afvallen, spieropbouw of droogtrainen.

Kant en klare sportmaaltijden van zijn vaak lekker en betaalbaar. Voor nog geen € 5 heb je al een voedzame maaltijd thuisbezorgd! 

GezondheidVoeding

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd