6 Voordelen Boksbal Op Voet

De laatste maanden is thuis sporten razend populair geworden. Thuis sporten kan op ieder moment van de dag wanneer het jou uitkomt.

De boksbal op voet is van origine een apparaat waarbij de gevorderde boksen zijn reflexen en uithoudingsvermogen traint.

Echter zien wij dat er een verschuiving gaande is naar recreanten die op een leuke en uitdagende manier hun uithoudingsmanier willen verbeteren.

De boksbal op voet is perfect geschikt voor beginnende en ervaren boksers. De voordelen lichten wij in deze blog nader toe.

Wat is een boksbal op voet en waar gebruik je het voor?

Een boksbal op voet, ook wel bekend als een staande bokszak of vrijstaande boksbal, is een trainingsapparaat dat veel gebruikt wordt in vechtsporten en fitness.

Het bestaat uit een zware basis, gevuld met water of zand om het stabiel te houden, en een veerkrachtige paal die uitloopt in een opgevulde boksbal.

De boksbal op voet wordt gebruikt voor verschillende doeleinden:

  1. Techniektraining: Vechtsporters gebruiken het om hun stoot- en traptechnieken te oefenen en te verbeteren.
  2. Kracht- en conditietraining: Het slaan en trappen tegen de boksbal is een intensieve workout die zowel kracht als cardiovasculaire fitheid verbetert.
  3. Coördinatie en snelheid: Het trainen met een boksbal helpt bij het verbeteren van hand-oog coördinatie en reactiesnelheid.
  4. Stressverlichting: Het is ook een populaire manier voor veel mensen om stress te verlichten, omdat het een uitlaatklep biedt voor fysieke energie.

Boksballen op voet zijn ideaal voor thuisgebruik of in sportscholen waar het niet mogelijk is om een boksbal aan het plafond te bevestigen.

Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen aan verschillende trainingsbehoeften.

6 voordelen van een boksbal op voet

We zetten hieronder 6 voordelen van een boksbal op voet voor je op een rijtje: 

1. Een boksbal op voet hoef je niet te bevestigen

Het grootste voordeel om te kiezen voor een boksbal op voet in plaats van hangende bokszak is dat je geen beugels, grote bouten en zware constructies nodig hebt om de boksbal te monteren aan de wand of het plafond.

Een hangende bokszak is zwaar en vereist een stevige constructie om gemonteerd te kunnen worden.

Sommige mensen hebben in huis geen ruimte om permanent een bokszak op te hangen en kiezen voor een locatie in de tuin.

Dit raden wij af gezien een lederen bokszak buiten snel in kwaliteit verslechterd. Een boksbal op voet daarentegen is vrijwel op iedere gewenste locatie te gebruiken en eenvoudig te verplaatsen.

De Zoluko Professionele Boksbal op Voet wordt geleverd met zuignappen aan de onderkant van de voet, waardoor je binnen perfect kan trainen zonder dat boksbal verschuift.

2. Een boksbal op voet is eenvoudig te monteren en in hoogte te stellen

Een boksbal op voet is eenvoudig in elkaar te zetten, in hoogte te stellen en te plaatsen op de gewenste keuze in jouw huis, tuin of bijvoorbeeld garage.

De complete set bestaat uit een aantal basiscomponenten die ervoor zorgen dat je iedere training eenvoudig kan opstarten.

De complete set bestaat uit:

  • Een plastic voet, ook wel basis genoemd
  • De veer met aluminium verbindstuk
  • Een boksbal

De drie componenten combineer je eenvoudig met elkaar, zodat jij binnen een minuut klaar bent om je training te starten op de gewenste locatie!

    3. Train op de boksbal waar en wanneer je maar wilt

    Omdat er geen montage nodig is kan je de boksbal op voet vrijwel overal plaatsen. Zo creëer je vrijheid om te trainen waar en wanneer je maar wilt.

    Lekker weer buiten? Geen probleem, plaats de boksbal op voet eenvoudig in je tuin.

    Na een paar trainingen op de boksbal op voet zal je merken dat je uithoudingsvermogen, reactievermogen en kracht toeneemt. Na iedere training demonteer je de boksbal met het grootste gemak.

    4. Een boksbal op voet biedt uitdagende en afwisselende trainingen

    Stoottechnieken, voetenwerk, blokken, ontwijken en counteren zijn enkele voorbeelden van vaardigheden die je kunt trainen door gebruik te maken van een boksbal op voet.

    Naast het verbeteren van jouw techniek zal je bij een intensieve training merken dat je conditie, kracht en reactievermogen snel voortuit zal gaan.

    5. Ideaal voor beginners en gevorderde

    Wanneer je bokst met de juiste stoottechnieken zal je merken dat je vrijwel het hele lichaam gebruikt door bij iedere stoot goed in te draaien. Hier hoef je zeker geen professionele bokser voor te zijn.

    Het valt niet te ontkennen dat een ervaren bokser een voorsprong heeft in techniek, maar dat wilt niet zeggen dat een beginnende bokser thuis niet kan trainen met een boksbal op voet.

    Er zijn oneindig veel stootcombinaties te bedenken op een boksbal op voet. Deze combinaties bestaan uit stoten, voetbewegingen, blokken, ontwijken en counteren.

    Afhankelijk van jouw niveau kan je combinaties steeds verder uitbreiden. Via Google of Youtube zijn diverse trainingen te vinden voor zowel de beginnende als de ervaren bokser.

    Een beginnende bokser, en dat geldt voor alle oefeningen, moet meer tijd nemen om het technische aspect van zijn bewegingen onder de knie te krijgen.

    Daar waar een ervaren bokser meer kan focussen op de explosiviteit van de stoten. Een training op boksbal op voet dient vooral om precisie, explosiviteit en kracht te verbeteren. Het resultaat hangt af van de intensiteit van de training.

    6. Ben jij gevorderd en stoot jij hard?

    Een beginnende bokser zal zich focussen op techniek in plaats van zo hard mogelijk stoten, waardoor de zuignappen (dit onderscheidt de Zoluko Professionele Boksbal op Voet met standaard alternatieven) aan de onderzijde van de boksbal voldoende zijn.

    De meer gevorderde bokser zal steeds harder stoten waardoor er meer weerstand op de voet komt te staan.

    Merk je dat de boksbal op voet begint te verschuiven tijdens je trainen dan kan je overwegen om de voet af te vullen.

    Vergelijkbaar met de voet van een parasol vul je de voet van de boksbal af met water. In sommige gevallen kun je er voor kiezen om de voet af te vullen met zand.

    Wij adviseren altijd om de voet met water af te vullen. Water is lichter dan zand en maakt het verplaatsen van de boksbal eenvoudiger.

    Daarnaast is water eenvoudiger te verwijderen uit de voet dan zand. Houdt bij het afvullen dus rekening met je keuze.

    Benodigdheden voor trainen met boksbal op voet

    Voor de beginnende thuis boksers onder ons zijn er een aantal benodigdheden welke nodig zijn om te trainen met een boksbal op voet.

    Bokshandschoenen

    Het is van essentieel belang dat je altijd bokst met de juiste bokshandschoenen.

    Wanneer je met blote vuisten stoot is de kans groot dat je jezelf blesseert en/of jouw knokkels openhaalt.

    Voor mannen onder de 80 kilo adviseren wij 14oz, wat gelijk staat aan maar M.

    Ben jij zwaarder dan 80kg, ga dan voor 16oz. Voor vrouwen is doorgaans 12oz de perfecte maat om te trainen op een boksbal op voet.

    Boksbandage

    Boksbandage worden enerzijds gebruikt om de handen en polsen te beschermen tegen blessures en anderzijds om de levensduur van je bokshandschoenen te verlengen.

    Wanneer je geen bandage gebruikt trekt er zweet de bokshandschoen in, waardoor ze minder lang mee gaan en minder fris ruiken.

    Kortom, voorkom blessures en nare geurtjes en gebruik bandage wanneer je traint op een boksbal op voet.

    Springtouw (optioneel)

    Voor iedere training met een boksbal op voet begin je met een goede warming up. Dit voorkomt de kans op blessures.

    Een veel voorkomende warming up bij boksen is een combinatie van schaduw boksen en springtouwen.

    Conclusie

    Kortom, de boksbal op voet is de ideale trainingspartner voor iedere thuissporter die wilt werken aan conditie, kracht of reactievermogen en daarnaast zijn techniek wilt verbeteren.

    De veelzijdigheid en het gemak van een vrijstaande boksbal maken het een uitstekende keuze voor zowel individuele als gezamenlijke trainingssessies in het comfort van je eigen huis.

    De Zoluko Professionele Boksbal op Voet is speciaal ontwikkeld voor beginnende en ervaren boksers. Het biedt een stabiele en duurzame trainingsoplossing die geschikt is voor alle niveaus.

    Met zijn robuuste ontwerp en hoogwaardige materialen staat de Zoluko garant voor urenlang trainingsplezier. Wacht niet langer en bestel vandaag nog om je thuisworkouts naar een hoger niveau te tillen!

    Cardio

    Plaats een reactie

    Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd