Trainen met een boksbal op voet - Thuis boksen

Een boksbal op voet draagt op diverse manieren bij aan jouw fitness, ofwel de combinatie tussen uithoudingsvermogen, reactievermogen, kracht en lenigheid.

Voor de thuissporters die niet altijd toegang hebben tot een boks- of sportschool kan een boksbal op voet een perfect middel zijn op fit te blijven.

Een boksbal op voet is perfect voor kleine ruimtes

Wij vinden het erg belangrijk dat een ieder gezond en fit blijft, maar begrijpen dat het soms lastig is om het gewenste aantal keer per week te sporten.

De boksbal op voet is daarom dé ideale toevoeging voor iedere bokser en sporter die thuis fit wilt blijven. Heb jij ruimte in je huis, garage of tuin lees dan waarom een boksbal op voet een echte must have is. 

Een boksbal op voet is de perfecte sparringpartner

Trainen op een bokszak of boksbal op voet is niet alleen een kwestie van zo hard mogelijk stoten. Het is een combinatie van uithoudingsvermogen, reactievermogen en kracht.

Het is van belang om de juiste techniek en vaardigheden te ontwikkelen. Hier gaan wij jou uiteraard bij helpen!

Een intensieve training op een boksbal op voet is een onmisbaar onderdeel om de juiste techniek onder de knie te krijgen. Vandaar dat bokzaktrainingen een vast onderdeel zijn bij iedere (kick)boksschool.

Je leert stoten aanvoelen en merkt binnen enkele trainingen dat je vooruit zult gaan in vaardigheden en conditie. Verder is een boksbal op voet ook een perfecte manier om voetenwerk te trainen en leer je stoten van je tegenstander te lezen om hier vervolgens op te kunnen reageren.

Tot slot zorgt een intensieve training ervoor dat je jouw ademhaling beter leert beheersten.

Een boksbal voor thuis is voor beginners als ervaren boksers

Moet ik een ervaren bokser zijn om te kunnen trainen met een boksbal op voet? Het antwoord is nee.

Tuurlijk is het zo dat een ervaren bokser een voorsprong heeft in techniek en misschien ook in conditie, maar dat wilt nog niet zeggen dat een intensieve thuis training niet voor jou is weggelegd.

Om je stoten te ontwikkelen bestaan er diverse oefeningen en varianties. Je kan iedere ronde op verschillende manieren indelen, zodat het aansluit met jouw niveau.

Op het Internet staat veel diverse trainingen voor een boksbal met voet. Wij zullen voor jou binnenkort een selectie maken van diverse interessante trainingen voor zowel beginner als ervaren bokser.

Een beginnende bokser, en dat geldt voor alle oefeningen, moet meer tijd nemen om het technische aspect van zijn bewegingen onder de knie te krijgen.

Een ervaren bokser kan meer focussen op de explosiviteit van z’n slagen. Een training op boksbal op voet dient vooral om precisie, explosiviteit en kracht te verbeteren. Het resultaat hangt af van de intensiteit van de oefening.

Begin iedere training met een warming-up

Om blessures te voorkomen en de doorbloeding van het lichaam op gang te krijgen is het noodzakelijk om altijd een warming up te doen. Een warming up kan je op ontelbare manieren uitvoeren, maar de twee meest voorkomende bij boksen zijn touwtjespringen en schaduwboksen.

De combinatie tussen touwtjespringen (spieren opwarmen) en schaduw boksen (spieren strekken) is de perfecte combinatie voordat je aan de slag gaat met de boksbal op voet.

Wil je eenvoudig touwtje springen, zonder dat je telkens in de knoop zit met het touw, ga dan voor dit professionele spingtouw.

Voor beginners en ervaren boksers

Moet ik een ervaren bokser zijn om te kunnen trainen met een boksbal op voet? Het antwoord is nee. Tuurlijk is het zo dat een ervaren bokser een voorsprong heeft in techniek en misschien ook in conditie, maar dat wilt nog niet zeggen dat een intensieve thuis training niet voor jou is weggelegd.

Om je stoten te ontwikkelen bestaan er diverse oefeningen en variaties. Je kan iedere ronde op verschillende manieren indelen, zodat het aansluit met jouw niveau.

Op het Internet staat veel diverse trainingen voor een boksbal met voet. Wij zullen voor jou binnenkort een selectie maken van diverse interessante trainingen voor zowel beginner als ervaren bokser.

Een beginnende bokser, en dat geldt voor alle oefeningen, moet meer tijd nemen om het technische aspect van zijn bewegingen onder de knie te krijgen.

Een ervaren bokser kan meer focussen op de explosiviteit van z’n slagen. Een training op boksbal op voet dient vooral om precisie, explosiviteit en kracht te verbeteren. Het resultaat hangt af van de intensiteit van de oefening.

Boksbal kopen? Welke boksbal moet ik kiezen?

Er zijn verschillende typen boksballen verkrijgbaar op de markt met ieder zijn voor- en nadelen. In algemene zin zijn er twee veel voorkomende soorten die je vaak terug ziet.

De eerste is een leren bokszak welke aan ijzeren constructie wordt gemonteerd. Een tweede variant is de boksbal op voet welke je eenvoudig kan gebruiken en opbergen, vanwege het compacte formaat.

Voor de meeste thuis sporters is een boksbal op voet de perfecte sparringpartner.

Met de Zoluko boksbal op voet kies je voor een duurzaam en resistent design. Onze professionele boksbal heeft een uniek design wat bedraagt aan de stabiliteit van de voet. Hierdoor is de boksbal op voet uitermate geschikt om harde lichaamstoten en voetwerk te incasseren.

De voet wordt geleverd met geïntegreerde zuignappen om verschuiven te voorkomen. Dankzij het stevige, maar flexibele materiaal, verbeter jij jouw conditie en techniek binnen no-time.

Benodigdheden voor trainen met boksbal op voet

Wil jij beginnen met thuis boksen op een boksbal op voet dan zijn er een aantal benodigdheden welke je nodig hebt om te kunnen starten met trainen. Speciaal voor jullie hebben we de beste materialen gezocht die verkrijgbaar zijn via bol.com.

Bokshandschoenen

Zorg dat je altijd bokst met de juiste bokshandschoenen. Wij adviseren om nooit met blote vuisten te stoten omdat de kans groot is dat je jezelf blesseert of jouw knokkels openhaalt. Ben jij zwaarder dan 80 kilo dan adviseren wij 16oz, wat gelijk staat aan maat L. Ben jij onder de 80kg, ga dan voor 14oz. Voor vrouwen is doorgaans 12oz de perfecte maat om te trainen op een boksbal op voet.

Bandage

Bandage wordt gebruikt om de handen en polsen te beschermen tegen blessures en om de levensduur van je bokshandschoenen te verlengen. Voorkom blessures en nare geurtjes en gebruik bandage wanneer je traint op een boksbal op voet.

Conclusie

Kortom, wil jij thuis kunnen sporten wanneer het jou uit komt? Dan is de boksbal op voet een perfecte keuze voor jou.

Ongeacht je niveau kun je diverse oefeningen uitvoeren die je stoottechniek, voetwerk en conditie in korte tijd zullen verbeteren.

Kom in actie en verbeter je vaardigheden met de Zoluko boksbal op voet. Probeer nu 30 dagen niet-goed-geld terug.

 

(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: fitnessartikelen.linkexplorer.nl)

Cardio

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd