Dit recept voor kippendij, courgette en paprika uit de oven met Spaanse kruiden is een heerlijke en gezonde optie voor een doordeweekse maaltijd. Het is een kleurrijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en vol zit met smaakvolle groenten en malse stukjes kippendij. De Spaanse kruiden geven dit gerecht een verrassende en aromatische twist.
Waarom is dit gerecht gezond?
Ten eerste zitten de groenten in dit gerecht vol met voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een gezond dieet. Courgettes zijn bijvoorbeeld rijk aan vezels en vitamine C, terwijl paprika's veel vitamine A en C bevatten.
Ten tweede is kippendij een mager stukje vlees en zit het boordevol eiwitten, die helpen bij het opbouwen en onderhouden van spiermassa.
Ten derde is dit gerecht laag in calorieën en vet, omdat het in de oven wordt gebakken in plaats van gefrituurd.
Voedingswaarde
Kcal | Koolhydraten | Eiwit | Vet |
308 | 8 | 36 | 15 |
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Keukenpapier
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 kippendijfilets
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Spaanse kruiden (paprikapoeder, oregano, komijn, cayennepeper, zout)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier en snijd ze in hapklare stukken.
- Meng de kippendijstukjes, courgette, paprika, knoflook, olijfolie en Spaanse kruiden in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
- Serveer warm en geniet van dit heerlijke en gezonde gerecht!