Wat is een cable inner thigh pull?

De cable inner thigh pull is een oefening die wordt uitgevoerd met het Zoluko fitness kabelsysteem en een enkelband. Een uiterst effectieve oefening voor de binnenkant van onze bovenbenen.

De constante spanning van het fitness kabelsysteem in combinatie met de enkelband zorgen ervoor dat je de binnenste bovenbeenspieren, de adductoren, eenvoudig kunt trainen.

In het kort wordt de cable inner thigh pull uitgevoerd door het bovenbeen van buiten naar binnen te bewegen onder constante weerstand. Hierover later meer. 

Waarom een cable inner thigh pull?

Een cable inner thigh pull kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De ervaring leert dat de uitvoering met het fitness kabelsysteem enorm effectief is.

Zoals reeds beschreven is de inner thigh pull een oefening die wordt uitgevoerd met als doel de binnenkant van je dijen te versterken. Tegelijkertijd train je in mindere mate ook gelijk je quadriceps (bovenbenen) en hamstrings.

De inner thigh pull is een belangrijke oefening om op te nemen aan het einde van je trainingsschema. Doordat veel krachtsporters de binnenste bovenbeenspieren overslaan kan er een disbalans ontstaan tussen de bovenbeenspieren, hamstrings en adductoren.

Bovendien helpen sterke adductoren jouw met het verhogen van sportieve prestaties bij onder andere de leg press, deadlift en vergelijkbare oefeningen.


Welke spieren train je met cable inner thigh pulls?

Bij de uitvoering van inner thigh pulls ligt de focus voornamelijk op de adductoren. Daarnaast hebben de bilspieren, quadriceps en hamstrings een secundaire rol bij de executie.

Welke spieren train ik met innter thigh pulls?

Primair:

 • Adductoren

Secundair:

 • Bilspieren
 • Quadriceps
 • Hamstrings

Voordelen van cable inner thigh pulls?

Helpt blessures voorkomen

Onderontwikkelde adductoren liggen vaak aan de basis van vervelende liesblessures. Om dit type klachten te voorkomen raden wij aan de adductoren te trainen en op te nemen in een trainingsschema op dagen dat je de benen traint.

De cable inner thigh pull verkleint de kans dat jouw adductor uitrekken, waarbij je jezelf ernstig kan verwonden. Bovendien kan een stevige liesblessure ervoor zorgen dat je een blijvend zwakke plek overhoudt, waardoor toekomstig letsel niet is uitgesloten. Kortom, neem de inner thigh pull op in het trainigsschema.

Verhoog het draaivermogen

De adductoren dragen bij aan roterende bewegingen die je met het lichaam maakt. Bedenk eens hoe vaak je een draaiende beweging met het lichaam maakt tijdens sporten zoals voetbal, basketbal of honkbal.

Door je adductoren te trainen met een inner thigh pull verhoog je jouw flexibiliteit en stabiliteit. Bovendien stelt het jouw in staat om meer kracht te genereren met het onderlichaam bij draaiende bewegingen. Een musthave voor iedere sporter.

Verbeter je algehele kracht

Zoals al kort toegelicht ondersteunen jouw adductoren bij vrijwel iedere bovenbeen beweging. Wil jij sterker worden bij oefeningen zoals squats of deadlift dan is het enorm belangrijk om jouw adductoren niet te vergeten.

Dankzij onder andere een inner thigh pull en het versterken van de binnenste bovenbeenspieren zul je merken dat andere krachtoefeningen voor de benen eenvoudig worden. Inner thigh pulls vergroten de totale kracht van jouw beenspieren.

Benodigdheden voor de cable inner thigh pull?

De cable inner thigh pull is een oefening welke uitgevoerd wordt met het Zoluko Fitness Kabelsysteem in combinatie met één of meerdere gewichtsschijven.

Daarnaast maak je bij deze oefening gebruik van een ankle strap. Wil jij thuis sporten zonder dat je naar de sportschool hoeft? Dan is het Zoluko Fitness Kabelsysteem gegarandeerd jouw favoriete sportattribuut.

Cable inner thigh pull executie?

Wat is de juiste uitvoering van de inner thigh pull?
 1. Stel de Zoluko fitness kabelsysteem in op de ‘pull stance’ en verbind de enkelband aan het been dat je wilt trainen.
 2. De ideale hoogte van bevestigen is ca. 1,50.
 3. Verbind het kabelsysteem met de enkelband door de karabijnhaak te bevestigen.
 4. Zorg ervoor dat je zijdelings staat met het werkbeen aan de zijde van het kabelsysteem.
 5. Ga met je voeten naast elkaar staan in kaarsrechte houding.
 6. Laat het werkbeen met enkelband gestrekt naar zijkant veren. De rest van het lichaam blijf in een rechte houding.
 7. Beweeg het werkbeen tot ongeveer 45 graden naar de zijkant.
 8. Zorg ervoor dat je voldoende afstand hebt genomen van het kabelsysteem. Er moet gedurende de gehele beweging weerstand op het werkbeen staan.
 9. Keer in 2-3 tellen rustig terug net voorbij startpositie.
 10. Het werkbeen kruist het stambeen aan de voorzijde. Houdt deze houding circa 1 seconde vast.
 11. Laat het werkbeen niet op de grond rusten voordat u al uw herhalingen hebt voltooid.
 12. Voorgestelde herhalingen: 12 tot 15 op elk been

Veel voorkomende fouten

Let er bij de inner thigh pull op dat je lichaam in kaarsrechte houding blijft. Het enige lichaamsdeel dat beweegt is het werkbeen.

We zien veelal sporter het aantal kilo de voorkeur geven aan een juiste uitvoering. Maak deze fout niet en zorg er altijd voor dat je de een perfecte executie prefereert. Hierdoor haal je meer rendement uit je training en zul je sneller resultaat boeken.

 


BenenKabelsysteem

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd