De push-up is een populaire oefening die gericht is op het trainen van de borst-, triceps- en schouderspieren. Door het gebruik van een trilplaat kan de intensiteit van de oefening worden verhoogd, waardoor de spieren nog beter worden gestimuleerd.

Het trillen van de plaat zorgt voor extra uitdaging en kan bijdragen aan een verbeterde balans en coördinatie. Het is een veelzijdige oefening die zowel thuis als in de sportschool kan worden uitgevoerd en geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters.


Welke spieren train je met de Push Up?

De push up met trilplaat is voornamelijk gericht op het trainen van de borstspieren (pectoralis major), maar het is ook een effectieve oefening om de triceps, schouders, en buikspieren te trainen.

De trilplaat voegt een extra uitdaging toe aan de oefening door de instabiliteit die het creëert. Hierdoor moeten de spieren harder werken om het evenwicht te bewaren en de beweging te controleren.

Bovendien kan de trilplaat helpen om de intensiteit van de oefening te verhogen door de vibratie die door het lichaam gaat, wat kan leiden tot een grotere spieractivatie en verbeterde bloedcirculatie.

Muscle Anatomy - Push Up - Fitness Trilplaat

Voordelen van de Push Up?

Verhoogde spieractiviteit: Door de trillingen van de trilplaat wordt de spieractiviteit tijdens de push up verhoogd, waardoor je meer uitdaging en resultaat uit de oefening haalt.

Verbeterde stabiliteit: Het gebruik van een trilplaat zorgt voor extra instabiliteit, wat ervoor zorgt dat je stabiliteitsspieren harder moeten werken om je lichaam in de juiste positie te houden.

Snellere vooruitgang: Doordat de trilplaat zorgt voor extra uitdaging, kan je sneller vooruitgang boeken in je kracht en spierontwikkeling.

Door push ups met een trilplaat uit te voeren, kan je dus op een efficiënte manier je spieren trainen en sneller vooruitgang boeken.

Startpositie van de Push Up

Bij de startpositie van de push up met trilplaat sta je in de plankpositie met je handen op de trilplaat en je voeten op de grond. Je handen staan op schouderbreedte en je vingers wijzen naar voren.

Je lichaam is volledig gestrekt en in een rechte lijn van je hoofd tot je hielen. Je kunt ook beginnen met je knieën op de grond als je deze oefening nog niet volledig kunt uitvoeren.

Push Up met Fitness Trilplaat

 

Executie van de Push Up 

  • Ga in de startpositie staan met je handen op de trilplaat en je voeten op de grond. Zorg ervoor dat je handen iets breder dan schouderbreedte uit elkaar staan.
  • Span je buik- en bilspieren aan en houd je lichaam recht vanaf je hoofd tot je hielen. Je moet een rechte lijn vormen van top tot teen.
  • Laat je lichaam zakken naar de grond door je ellebogen te buigen. Blijf gecontroleerd zakken totdat je borst de trilplaat bijna raakt.
  • Druk jezelf explosief omhoog door je ellebogen te strekken, terwijl je je buik- en bilspieren blijft aanspannen en je lichaam recht houdt.
  • Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen.

Het is belangrijk om de beweging gecontroleerd en in een rustig tempo uit te voeren. Probeer niet te snel te gaan en zorg ervoor dat je je spieren onder spanning houdt gedurende de hele beweging.


Fitness trilplaat

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd