Alles wat je moet weten over een bokszak ophangen

Een bokszak ophangen vraagt om de juiste voorbereiding en de juiste instructies. Het lijkt op voorhand eenvoudig, maar toch kan dit een lastig karwei zijn.

Je vraagt je misschien af hoe je het beste kunt beginnen, en wat de beste manier is om de bokszak stevig op te hangen.

Om je een goed op weg te helpen, leggen we in dit artikel uit hoe je een bokszak stevig kunt ophangen en wat je hiervoor nodig hebt.

Waarom thuis een bokszak ophangen?

Steeds meer mensen tegenwoordig zien de voordelen van boksen in. Boksen is een sport die gericht is op wendbaarheid en het opbouwen van een ijzersterke conditie.

Door te boksen, of te kickboksen, werk je gericht aan je algehele lichamelijke fitheid. Daarnaast ontwikkel je niet alleen een betere conditie, maar krijg je ook sterkere spieren.

Wil jij graag thuis boksen? Dan is de aanschaf van een goede bokszak en bokszak ophangsysteem aan te raden.

Indien je een bokszak aangeschaft hebt, sta je voor het volgende belangrijke karwei, je bokszak ophangen aan een bokszak ophangsysteem.

Waar kun je een bokszak ophangen?

Voor het ophangen van een bokszak zijn er verschillende mogelijkheden in huis. Je kunt de bokszak ophangen op de zolder, in de schuur, in de kelder of in je slaapkamer.

Het belangrijkste is dat je veel bewegingsruimte rondom de bokszak hebt, en dat je de bokszak aan een stevige constructie hangt.

Als je op de juiste manier wilt trainen op een bokszak, moet je wel voldoende kunnen bewegen om de bokszak heen.

Je bokszak ophangen in de juiste ruimte is volledig afhankelijk van jouw huis. Kies een kamer waar je voldoende ruimte hebt om te bewegen.

Een bokszak ophangen kan op verschillende manieren, je bokszak ophangen aan de muur, aan het plafond of aan een bokszak ophangsysteem om buiten te trainen.

Bokszak ophangen aan de muur

Heb je besloten om de bokszak aan de muur op te hangen? Dit kan met behulp van een speciale muurbeugel voor een bokszak.

Bedenk wel dat je bij de montage aan de muur niet volkomen vrij bent in je bewegingsruimte rondom de bokszak. Daarnaast kan de bokszak ook aanzienlijk heen en weer bewegen.

Een bokszak ophangen aan de muur is alleen uitvoerbaar bij verharde muren. Denk hierbij aan muren van steen of beton.

Overigens is het ook belangrijk om op de hoogte van de bokszak letten. Hang de bokszak bij voorkeur zo hoog mogelijk aan de muur op.

Bokszak ophangen aan het plafond

Veel mensen kiezen voor meer bewegingsvrijheid rondom de bokszak en geven de voorkeur aan het plafond.

Als je de bokszak ophangt, is het belangrijk dat er altijd gebruikt wordt gemaakt van een stevig bokszak ophangsysteem. Denk hierbij aan een plafondhaak.

Hang de bokszak aan een verhard plafond van beton of maak gebruik van een stevige houten balk. Je huis kan veel schade oplopen als je een bokszak op een verkeerd punt ophangt.

Daarnaast zorgt stevigheid ervoor dat je een stuk veiliger kan trainen en de kans is nihil dat de bokszak naar beneden valt.

Bokszak buiten in de tuin hangen

In de zomer is het soms wel eens lekker om je bokszaktraining naar buiten te verplaatsen. Helaas zijn er maar weinig bokszakken die weersbestendig zijn.

Het is daarom niet aangeraden om de bokszak permanent in de tuin te laten hangen. Haal de bokszak bij voorkeur weer naar binnen als je klaar bent met de bokszaktraining.

Als er in de tuin een verharde muur aanwezig is zou je gebruik kunnen maken van een muurbeugel om de bokszak aan op te hangen.

Zo niet, dan zou je gebruik kunnen maken van een speciaal bokszak ophangsysteem. Denk hierbij aan een grote standaard.  

Bokszak ophangen aan een standaard

Een andere optie om je bokszak op te hangen is door de bokszak te bevestigen aan een speciale standaard.

Zorg ervoor dat je een kwalitatieve standaard aanschaft, zodat je voorkomt dat de bokszak naar beneden komt of iedere keer verschuift als je aan het stoten of trappen bent.

Voor grote en zware bokszakken kun je het beste uitgaan van een standaard van minimaal 100 tot 150 kilo, en voor de wat kleinere en lichtere zakken is 50 tot 100 kilo vaak voldoende.

Overigens kun je sommige standaard ook met water of zand vullen. Voor je hem dan gaat vullen, is het belangrijk om de standaard alvast op de plek te zetten waar je hem wilt hebben, aangezien verplaatsen bijna niet te doen is door het gewicht.

Conclusie

Een bokszak ophangen vraagt om de juiste voorbereiding en de juiste instructies. Het lijkt op voorhand eenvoudig, maar toch kan dit een lastig karwei zijn.

Wil jij graag thuis boksen? Dan is de aanschaf van een goede bokszak en bokszak ophangsysteem aan te raden.

Een bokszak ophangen kan op verschillende manieren, je bokszak ophangen aan de muur, aan het plafond of aan een bokszak ophangsysteem om buiten te trainen.

Wacht niet langer en ga aan de slag om het maximale uit jouw bokszaktraining te halen!

Overig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd