Voordelen Pull Up Bar Deur - Trainen Met Pull Up Bar

Als je denkt aan een apparaat om thuis je hele lichaam mee te trainen, dan denk je al snel aan een pull up bar deur. De pull up bar deur is makkelijk in gebruik en erg effectief om mee te trainen.

Of je nu wilt optrekken, opdrukken of je benen wilt stretchen voordat je begint met je hardloopsessie? Het kan allemaal met de pull up bar deur!

Twijfel je nog over het aanschaffen van een pull up bar deur? Dan raden we jouw aan om deze informatieve blog verder te lezen over de voordelen van een pull up bar deur.


De pull up bar deur neemt weinig ruimte in beslag

Eén van de voordelen van een pull up bar deur is dat hij weinig ruimte in beslag neemt en geen montage is vereist. De meeste pull up bars moet je monteren aan een muur of plafond zonder dat je deze even makkelijk kan verwijderen.

Dit maakt de pull up bar deur volgens ons de ideale trainingspartner voor mensen die willen beginnen met thuis trainen maar weinig ruimte in huis hebben.

De pull up bar deur vereist geen montage

Naast dat de pull up bar deur weinig ruimte in beslag neemt zoals hierboven genoemd is, vereist de pull up bar deur geen montage met schroeven of pluggen.

Dit scheelt je weer ruimte en het boren van gaten in de muur. Door een paar eenvoudige stappen te volgen is het monteren van de pull up bar deur alles behalve een hoop gedoe!

De pull up bar deur is geschikt voor alle houten deurkozijnen tussen de 65-100 cm en voor massieve wanden van beton of steen. Deze ondergronden zijn solide en bieden een stevige ondersteuning voor de pull up bar deur.

De pull up bar deur is goedkoop in aanschaf

De Zoluko pull up bar deur is goedkoop in aanschaf als je dit vergelijkt met veel ander fitness apparatuur zoals een roeitrainer, hometrainer of een krachtstation.

Daarnaast nemen deze fitness apparaten ook veel meer ruimte in beslag. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een pull up bar deur als ze beginnen met thuis trainen.

De meeste homegyms beginnen dan ook met een pull up bar deur en breiden vervolgens uit naar meer geavanceerd fitness apparatuur.

Train je hele lichaam met de pull up bar deur

Een ander voordeel van de pull up bar deur is dat je met één simpel apparaat je hele lichaam kan trainen.

Vrijwel elke spiergroep in je lichaam kun je aanpakken met de pull up bar deur. De pull up bar deur is vooral effectief voor je rug, biceps, buikspieren en onderarmen.

Hieronder hebben we een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet die je met de Zoluko pull up bar deur kan doen:

oordelen Pull Up Bar Deur - Trainen Met Pull Up Bar - Oefeningen

Optrekken

Optrekken ofwel ‘pull ups’ genoemd, is een oefening waarbij je je hele lichaamsgewicht gebruikt en focust op het trainen van de lats en biceps.

Optrekken is een hele effectieve oefening om je rugspieren, borstspieren en biceps te trainen met je eigen lichaamsgewicht als weerstand.

Daarnaast worden ook de onderarmen aangepakt door de grip. Dit maakt optrekken één van onze favorieten oefeningen.

Opdrukken

Opdrukken ofwel ‘push ups’ genoemd, is een oefening waarbij je je hele lichaam gebruikt. Je gebruikt namelijk ook je benen en romp om je lichaam te stabiliseren.

Bij deze oefening train je ook je rugspieren, maar de focus ligt vooral bij het trainen van je borstspieren

Sit-ups

Sit-ups is een oefening die je helpt bij het versterken van je buikspieren. Een sit-up is een uitstekende oefening om meer algemene kracht op te bouwen.

Deze oefening zal je helpen je lichaamshouding en postuur te verbeteren.

Stretchoefening

Naast optrekken, opdrukken en sit-ups is de pull up bar deur ook zeer geschikt voor stretchoefening voordat je gaat hardlopen bijvoorbeeld.

Stretchoefening zijn uitermate belangrijk om blessures te voorkomen voordat je begint met je training.

Naast deze 4 belangrijke oefeningen zijn er nog talloze andere oefeningen die je kunt uitvoeren met de pull up bar deur!

Conclusie

Of je nu wilt optrekken, opdrukken of talloze andere oefeningen thuis wilt uitvoeren? De pull up bar deur is een uitstekende manier om thuis te trainen.

Ben je klaar na het lezen van deze informatieve blog over de pull up bar deur om maximaal resultaat te boeken uit jouw thuis sportsessies?

Wacht dan niet langer en start met trainen met de Zoluko pull up bar deur en werk aan een sterk en gezond lichaam!


Krachttraining

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd