De 6 grootste voordelen van thuis boksen

Thuis boksen is een uitstekende manier om slanker, sterker en fitter te worden. Vaak wordt gedacht dat boksen geen sport is die je vanuit je eigen huis kunt beoefenen.

Maar wist je dat er talloze mogelijkheden zijn om een bokstraining thuis uit te voeren? Hieronder hebben wij een paar voordelen voor je op rij gezet over thuis boksen.

Thuis boksen is een uitstekende manier om te beginnen met boksen

Thuis boksen is een laagdrempelige manier om te beginnen met boksen voor beginnende boksers.

Vanwege het harde imago is boksen niet altijd even toegankelijk bij veel mensen om te beginnen met boksen in een onbekende sportschool.

Daarom is thuis boksen een goed alternatief voor mensen die graag willen beginnen met boksen, maar dit nog niet gelijk in een onbekende sportschool buiten de deur willen doen.

Thuis boksen vanuit je eigen vertrouwde omgeving

In je eigen huis kun je lekker jezelf zijn, omdat er niemand is die je tijdens het trainen zit aan te staren. Lekker thuis boksen in je favorieten outfit zonder pottenkijkers.

Een bezette bokszak of iemand die zijn zweet is vergeten af te vegen? Daar zul je geen last van hebben in je eigen huis.

Daarnaast is thuis boksen ook super flexibel, je kunt immers boksen waar en wanneer je maar wilt.


Met thuis boksen bespaar je flink wat tijd

Boks trainingen in je eigen vertrouwde omgeving zijn heel makkelijk in te plannen, zelfs als je een overvolle agenda hebt. Je kunt immers boksen waar en wanneer je maar wilt.

Doordat je niet heen en weer hoeft te reizen naar de sportschool bespaar je flink wat tijd en kosten. Tijd die je ook kan besteden aan andere bezigheden als je begint met thuis boksen.

Ideaal dus voor mensen die een druk leven hebben maar toch graag willen sporten.

Thuis boksen bespaart je ook flink wat geld

Naast tijd bespaart thuis boksen je ook flink wat geld. De meeste mensen met een sportschoolabonnement komen haast nooit opdagen.

Maandelijks word je contributie afgeschreven van je bankrekening maar je bent de motivatie allang kwijt.

Investeren in goed materiaal zoals een boksbal op voet, een bokszak of een paar goede bokshandschoenen is een investering in je gezondheid voor de rest van je leven.

Je hebt geen complete home gym nodig met thuis boksen

Boksen is een sport die je uitstekend thuis kunt doen zonder dat je een complete home gym nodig hebt. Voor beginnende boksers raden wij aan om te beginnen met boksen op onze Zoluko professionele boksbal op voet.

De boksbal op voet functioneert als een echte tegenstander dankzij de sterke rebound na elke stoot. Daarnaast neemt de boksbal op voet weinig ruimte in beslag en is makkelijk op te bergen.

Je hoeft dus geen grote investeringen te doen als je begint met thuis boksen. Sterker nog, het enige wat je nodig hebt is een paar bokshandschoenen, onze boksbal op voet en wat motivatie!

Online oefeningen met thuis boksen

Thuis boksen is tegenwoordig heel makkelijk en er is genoeg informatie te vinden op het internet. Er zijn veel YouTube video’s waarin wordt voorgedaan wat je precies moet doen.

Op veel verschillende websites kun je tegenwoordig vinden hoe je een training kunt samenstellen en hoe vaak je dit zou moeten herhalen om het maximale resultaat te behalen uit jouw training.

Lees ook ons artikel 'Boks training voor een complete thuis workout' voor meer informatie.

Een voordeel hier van is dat al die informatie vrij toegankelijk is voor iedereen. Er zijn genoeg uitgebreide video's op het internet van een training die wordt gedaan op een boksbal op voet.

Conclusie

Thuis boksen is een uitstekende manier om te beginnen met boksen voor beginnende boksers en mensen die liever niet naar een onbekende sportschool gaan.

Het is een leuke en snelle manier om af te vallen, maar ook om zowel fysiek als mentaal fitter en sterker te worden. En dit allemaal uit het comfort van thuis zonder dat iemand ziet wat je allemaal aan het doen bent.

Ben je na het lezen van deze informatieve blog over thuis boksen klaar om maximaal resultaat te boeken uit jouw thuis bokssessies?

Wacht dan niet langer en start met thuis boksen met onze Zoluko professionele boksbal op voet en je bent binnen no-time zowel fysiek als mentaal fit en gezond!


CardioOverig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd