Is thuis boksen een leuke en snelle manier om af te vallen?

Thuis boksen is een uitstekende manier om snel vet te verliezen. Bokstrainingen zijn namelijk zeer inspannend en effectief. Dit is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor een sport als boksen om gewicht te verliezen.

Als dit jouw doel is, dan raden we jouw aan om onze Zoluko professionele boksbal op voet te gebruiken en deze informatieve blog over thuis boksen verder te lezen.

Lekker binnenshuis sporten met thuis boksen

Boksen in een sport die je prima binnenshuis kunt doen en een snelle manier om gewicht te verliezen zonder dat er een cardio apparaat aan te pas komt.

Je kunt lekker sporten in de privacy van je huis of woonkamer, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat iemand anders ziet wat je aan het doen bent.

Daarnaast vind niet iedereen trainen op een apparaat even leuke en is de aanschaf is ook een stukje duurder.

Thuis boksen om gewicht te verliezen

Kun je met thuis boksen gewicht verliezen? Jazeker! Boksen is namelijk een full body workout en zet al je spieren aan het werk.

Elke spier komt namelijk met boksen aan bod. Het is goed voor je armspieren, beenspieren, je core en rugspieren.

Boksen kan soms een hele zware sport zijn, maar daar staat wel weer een super goede conditie tegenover.

Verbrand veel calorieën met thuis boksen

Met boksen verbrand je enorm veel calorieën en vet. Tijdens intensieve bokssessies van een uur verbrand je tot wel 800 calorieën.

Doe je dit meerdere keren per week dan zul je heel snel gaan merken dat je gewicht gaat verliezen.

Daarnaast werk je ook aan een sterkere conditie, longen en een gezond hart.


Kies een goede ruimte voor thuis boksen

Als je gaat beginnen met thuis boksen heb je thuis een geschikte ruimte nodig om dit te doen. Voor mensen die thuis een beperkte ruimte hebben maar toch graag willen boksen raden wij aan om onze Zoluko professionele boksbal op voet aan te schaffen.

De boksbal op voet neemt weinig ruimte in beslag en is heel makkelijk op te bergen en vereist geen montage.

Dit maakt de boksbal op voet de ideale trainingspartner voor mensen die willen beginnen met thuis boksen maar weinig ruimte in huis hebben.

Stel een trainingsschema op om te beginnen met thuis boksen

Een trainingsschema om te beginnen met thuis boksen is prima zelf te maken. Je kunt bijvoorbeeld 3 of 4 trainingsdagen per week zelf inplannen en je oefeningen per training zelf noteren.

Zorg er wel voor dat je niet te hard van stapel loopt om blessures te voorkomen. Zeker als beginnend bokser is het belangrijk om te zorgen voor een goede warming-up voordat je gaat beginnen met je oefeningen.

Ook zou je het aantal trainingsdagen kunnen opbouwen per week.

Alleen of samen thuis boksen

Ga je alleen thuis boksen of juist samen? Iemand om samen mee te trainen werkt meestal erg motiverend en je kan je training natuurlijk ook uitbreiden door met elkaar te gaan sparren.

Ook kan je trainingspartner de tijd bij houden van elke ronde. Maar alleen thuis boksen is ook heel goed mogelijk, alleen moet je jezelf natuurlijk gemotiveerd houden.

Elke oefening die je met ze tweeën doet, kan je ook heel goed alleen doen met onze boksbal op voet behalve sparren natuurlijk.

Je voelt je beter door te beginnen met thuis boksen

Boksen is een uitstekende manier om endorfines vrij te maken, de hormonen die ons een goed gevoel geven. En met de intensiteit van boksen komen die snel los kan ik je vertellen.

Door je technieken en stoten te oefenen op onze boksbal op voet kun je je lekker uitleven na een zware dag op werk.

Daarnaast zorgt boksen er ook voor dat je uithoudingsvermogen zowel fysiek als mentaal groeit.

Starten met een thuis boks workout?

Wil jij starten met thuis boksen dan hebben wij voor jouw een leuke workout om mee te starten. Alles over de workout met boksbal op voet lees je in ons artikel: Boks training voor een complete thuis workout.

Conclusie

Thuis boksen is een leuke en snelle manier om vet te verliezen, maar ook om zowel fysiek als mentaal je grenzen te verleggen.

En dit allemaal uit het comfort van thuis zonder dat iemand ziet wat je allemaal aan het doen bent.

Ben jij klaar om maximaal resultaat te halen uit jouw thuis bokssessies?

Wacht dan niet langer en start met thuis boksen met onze Zoluko professionele boksbal op voet en jij bent binnen no-time in shape!


CardioOverig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd