Eigen home gym maken - wat zijn de voordelen van een home gym?

Een eigen home gym maken. De droom van iedere sporter! Een eigen home gym maken wordt tegenwoordig steeds populairder onder fanatieke sporters.

Er wordt steeds meer over het onderwerp gesproken en de belangstelling naar een eigen home gym maken wordt met de dag groter.

Tegenwoordig hebben we allemaal een heel druk leven en daardoor krijgen we minder tijd om te gaan sporten. Immers kost het heen en weer reizen naar de sportschool enorm veel tijd en geld.

Om tijd en geld te besparen is een eigen home gym maken natuurlijk de ideale oplossing!

In dit artikel leggen we uit waar je aan moet denken als je begint met een home gym maken. Daarnaast lichten we de voordelen uit van een eigen home gym maken.

Wil je weten wat de belangrijkste trainingsattributen zijn om in huis te halen bij een eigen home gym maken? Lees dan ook ons andere artikel: Je eigen home gym maken: welke spullen heb je nodig.


Waar moet je op letten met je eigen home gym maken?

Voordat je begint met een eigen home gym maken zijn er wel een aantal aandacht punten waar je op moet letten voordat je begint.

We sommen de aandacht punten hieronder voor je op.

1. Zorg voor een geschikte ruimte om je eigen home gym te maken

Je wilt eerst natuurlijk weten waar je het beste kunt beginnen met je eigen home gym maken, en of je wel genoeg ruimte hebt voor de benodigde trainingsattributen.

Een ruimte hoeft helemaal niet groot te zijn, maar het is wel belangrijk dat je zo efficiënt mogelijk omgaat met de beschikbare ruimte. Kijk goed naar de ruimte die je hebt en stem daar de afmeting van je trainingsattributen op af.

Zorg altijd dat je wat speling hebt tussen de trainingsattributen en de beschikbare ruimte. Zo kom je nooit voor verassingen te staan als je begint met je eigen home gym maken.

2. Wat is het budget bij je eigen home gym maken

Nog een belangrijk aandacht punt om op te letten bij je eigen home gym maken is het budget. Wat heb je nodig voor je eigen home gym en hoeveel gaat dat kosten. Zo kun je je beslissingen hier op afstemmen.

In het begin kost het veel geld, maar op de lange termijn bespaar je een hoop geld wat je normaal uitgeeft aan je sportschool abonnement. Zo’n sportschool abonnement kost toch al snel tussen de 30 en 40 euro per maand.

In tegenstelling tot het sponsoren van jouw plaatselijke sportschool kan je iedere maand een nieuw home gym onderdeel aanschaffen. Begin klein, zodat je steeds verder kunt uitbreiden.

Wij adviseren om te starten met de volgende fitnessmaterialen

3. De sfeer van je eigen home gym

Dit is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt van je eigen home gym maken. Welke sfeer moet je eigen home gym uitstralen. Denk goed na wat je motiveert om te trainen en welke spullen je daarvoor in huis moet halen.

Denk hierbij aan posters, de kleur van je muren, of welke trainingsattributen je gaat aanschaffen om er maar een paar op te noemen.

Een prettige sfeer stimuleert je onbewust om harder te werken. Dit zal dan ook resulteren in meer succes tijdens het trainen.

4. Zorg voor je eigen veiligheid

Als je thuis gaat trainen in je eigen home gym is het ook belangrijk om na te gaan denken over je eigen veiligheid. Als je alleen traint is er immers niemand die je kan helpen spotten als het even mis gaat met een oefening.

Oriënteer je dus goed in de verschillende oefeningen die je wilt gaan doen. Onze sportoefeningen kunnen je wellicht een heel eind op weg helpen.

Waarom een eigen home gym maken?

Een eigen home gym maken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. We zullen de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje zetten.

1. Je eigen home gym maken bespaard een hoop geld

Op de lange termijn bespaard een eigen home gym maken een hoop geld. Zoals eerder in dit artikel toegelicht kost een sportschool abonnement al snel 30 tot 40 euro per maand.

Dit is toch al weer zo’n 360 tot 480 euro per jaar. Stel je zit 10 jaar bij dezelfde sportschool is dit alweer 3600 tot 4800 euro alleen aan contributie.

Met zo’n bedrag kan je best een behoorlijke home gym maken! In het begin is het misschien een grote investering, maar op de lange termijn zal je daar alleen maar profijt van hebben.

2. Je eigen home gym maken bespaard een hoop tijd

Misschien wel het belangrijkste voordeel van allemaal. Een eigen home gym maken bespaard je een hoop tijd. Tijd die je normaal kwijt bent aan het heen en weer reizen naar de sportschool.

Immers hebben we er al zo weinig van in ons dagelijks leven. Daarnaast hoef je het huis ook niet uit als je wilt trainen. Je kunt trainen wanneer jouw dat uitkomt. Hoe vroeg of laat het ook is!

3. In jouw eigen home gym ben jij de baas

In welke sportschool je ook komt, overal zijn er verschillende regels. Bij de ene sportschool mag je geen pet dragen, en bij de andere mag je weer geen tanktop dragen.

Wil je lekker rondlopen in een tanktop tijdens het trainen? Of een pet dragen dragen? In jouw eigen home gym ben jij de baas! Er is toch niemand die er last van heeft, of jouw er op gaat wijzen wat je wel of niet mag.

4. In jouw home gym ben jij de enige klant

Irriteer jij je ook mateloos aan die zogenaamde stoere jongens die met een hele groep de bankdrukbank bezet houden terwijl jij serieus wilt trainen?

Of huisvrouwen die staan te kleppen bij de crosstrainer?

In jouw home gym ben jij altijd de enige klant! Je hoeft dus nooit te wachten op een apparaat en kan lekker doortrainen.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken waar je op moet letten bij een eigen home gym maken. Daarnaast hebben we ook de belangrijkste voordelen benoemd van een eigen home gym maken.

Ben je klaar na het lezen van dit artikel om aan de slag te gaan met je eigen home gym maken?

Wacht niet langer en ga gelijk aan de slag! Vergeet ook niet ons andere artikel te lezen: Je eigen home gym maken: welke spullen heb je nodig.


Overig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd