Onderarmen trainen: oefeningen voor gespierde onderarmen

De meeste fanatieke sporters zijn vaak gericht op het krijgen van gespierde bovenarmen. Ze zijn vooral bezig met het werken aan hun biceps, triceps en schouders. En ondanks dat deze spieren een belangrijk onderdeel zijn van je armen, vergeten de meeste fanatieke sporters nog iets heel belangrijks. Namelijk, hun onderarmen trainen. Gespierde onderarmen maken de look namelijk helemaal af en horen er ook bij. Maar hoe kun je nou het beste je onderarmen trainen?

In dit artikel gaan we daar dieper op in. We vertellen wat het belang is van je onderarmen trainen en lichten wat oefeningen toe voor het verkrijgen van gespierde onderarmen.

Het belang van je onderarmen trainen

Je onderarmen trainen is enorm belangrijk. Sterke onderarmen zijn zowel binnen als buiten de sportschool van belang. Als laatste schakel in de ketting zijn onderarmen de belemmerde factor in zware oefeningen zoals deadlifts. Maar ze bepalen ook of jij die pot groenten open krijgt.

De sterke personen onder ons, zijn de personen met sterke onderarmen en een sterke grip. Wat heb je er immers aan als je honderdvijftig kilogram kunt deadliften met straps, maar zonder straps niet eens vijf herhalingen kunt doen met honderd kilogram. Je onderarmen trainen is dus een belangrijke factor.  


Onderarmen trainen: de beste oefeningen voor gespierde onderarmen

Voor gespierde onderarmen zal je flink aan de bak moeten gaan. Daarom hebben wij een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet om je onderarmen te trainen. Om deze oefeningen uit te voeren heb je wel een aantal trainingsattributen nodig. Naast een dumbbell of barbell is een optrekstang ook erg handig om in huis te hebben tijdens je onderarmen trainen.

Dumbbell wrist extension
Leg je arm op een fitnessbankje of tafeltje met de palm van je hand naar beneden gericht. Houd in één hand een dumbbell vast en beweeg je hand nu op en neer. Wissel nu om van hand en herhaal de beweging het gewenste aantal keer. Deze oefening kan ook met een barbell uitgevoerd worden mocht je dit prettiger vinden.

Dumbbell wrist flexion
Ga op het puntje van een fitnessbankje of stoel zitten. Leg je vervolgens je arm op je bovenbeen met de palm van je hand naar boven. Houd in één hand een dumbbell vast en beweeg je hand nu op en neer. Ter ondersteuning kan je met je andere hand je onderarm vasthouden. Wissel nu om van hand en herhaal de beweging het gewenste aantal keer. Deze oefening kan ook met een barbell uitgevoerd worden mocht je dit prettiger vinden.

Chin-up
Pak met beide handen een optrekstang vast en ga eraan hangen met beide benen van de grond. Het is belangrijk dat je handpalmen naar binnen gericht zijn. Trek jezelf vervolgens omhoog totdat je kin boven de optrekstang uitkomt. Laat jezelf weer gecontroleerd naar beneden zakken en trek jezelf weer omhoog. Je onderarmen trainen met de chin-up is één van de beste oefeningen voor het verkrijgen van gespierde onderarmen.

Resistance band row
Voor deze oefening heb je een weerstandsband nodig. Bind de weerstandsband om een stevige stang of paal. Pak vervolgens de uiteinden van de weerstandband vast en zak licht door je knieën. Laat je vervolgens gecontroleerd naar achteren zakken en trek jezelf weer op. Deze oefening kan ook met een TRX-kabel uitgevoerd worden mocht je dit prettiger vinden.

Reverse curl
Ga rechtop staan en houd je armen naast je lichaam. Houd in beide handen een dumbbell vast en zorg dat je handpalmen naar achteren gericht zijn. Breng nu beide onderarmen omhoog totdat de dumbbells je borsthoogte hebben bereikt. Breng vervolgens beide armen nu weer gecontroleerd omlaag en herhaal de oefening het gewenste aantal keer. Deze oefening kan ook met een barbell uitgevoerd worden mocht je dit prettiger vinden.

Hammer curl
Ga rechtop staan en houd in beide handen een dumbbell vast. Zorg dat je handpalmen naar je torso gericht zijn. Beweeg je onderarmen nu omhoog totdat deze schouderhoogte bereiken en weer gecontroleerd terug naar startpositie. Je onderarmen trainen met de hammer curl is één van de beste oefeningen voor het verkrijgen van gespierde onderarmen naast de chin-up.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat het belang is van je onderarmen trainen. Daarnaast hebben we oefeningen toegelicht voor het verkrijgen van gespierde onderarmen.

Ben je klaar na het lezen van dit artikel over je onderarmen trainen om het maximale uit jouw trainingssessie te halen? Wacht niet langer en ga aan de slag met de oefeningen uit dit artikel om je onderarmen te trainen.


Krachttraining

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd