5 tips om te beginnen met buiten trainen

Er gaan niks boven lekker sporten in de buitenlucht. Het wordt steeds mooier weer en dat betekend dat we lekker kunnen beginnen met buiten trainen. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien komen de skeelers en hardloop schoenen weer uit de kast. Op een mooie zomerdag is buiten trainen niet alleen fijn, het zorgt ook nog eens voor extra vitamine D. Zo werk je niet alleen aan een fit lichaam, maar ook aan een mooie bruine tan.

Maar hoe bereid je jezelf nu echt goed voor als je gaat beginnen met buiten trainen? In dit artikel vertellen we wat buiten trainen nou eigenlijk inhoud. Daarnaast geven we je tips mee om te beginnen met buiten trainen. Wil je meer weten over oefeningen om buiten te trainen? Lees dan ook ons andere artikel: buiten trainen: oefeningen voor een goede buiten training.

Wat is buiten trainen?

Het is een laagdrempelige, vrijblijvende en gratis vorm van trainen in de buitenlucht. Gedurende het gehele jaar kunnen jong en oud fysiek actief zijn en eventueel samen met andere werken aan hun conditie en fitheid.

Waar moet je aan denken bij buiten trainen? Het kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Zo kun je opdrukken bij bankjes, optrekken aan een speeltoestel in de speeltuin, of gewoon een stukje gaan hardlopen in het bos. Er zijn tegenwoordig ook speciale aangelegde sportlocaties in de buitenlucht met powerrekken.


Buiten trainen tips

Waar moet je rekening mee houden als je begint met buiten trainen? Hieronder heb ik 5 gouden tips voor je op een rijtje gezet als je wilt beginnen met buiten trainen. Zo ga jij buiten goed voorbereid van start!

1. Zorg voor een goede outdoor outfit
Voordat je begint met buiten trainen is het verstandig om je gepast te kleden. Ga je buiten trainen in warme omstandigheden? Zorg dan voor sport kleding in dunne laagjes. Zo wordt je lichaamswarmte goed afgevoerd en ben je toch beschermd tegen de volle zon. Ga je buiten trainen in koude omstandigheden? Zorg dat voor thermo sportkleding. Thermokleding houdt je warm tijdens koude omstandigheden, maar de stof is wel zacht en ademend. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor sportkleding die comfortabel zitten en je beweging niet belemmeren.

2. Neem voldoende water mee
Deze tip is er één die je eigenlijk altijd moet volgen als je buiten de deur sport, maar helemaal bij warm weer. Bij warm weer zweet je automatisch meer en is het van belang dat je vochtbalans goed op peil blijft. Wanneer je actief aan het sporten bent met hoge tempraturen is het verstandig om meer dan 2 liter water te drinken, aangezien je veel vocht verliest.

3. Zorg voor extra trainingsattributen
Veel buiten oefeningen kun je met je eigen lichaamsgewicht doen maar extra trainingsattributen aan je workout toevoegen kan natuurlijk nooit geen kwaad. Daarnaast zorgt het ook weer voor de nodige variatie in je workout. Zo kun je een set weerstandsbanden aanschaffen om je borst, rug en benen te trainen, een springtouw voor je conditie, en een fitnessmat om je buikspieren te trainen. Ook kun je een weightlift vest aanschaffen om je oefeningen een stuk zwaarder te maken.

4. Bescherm je huid tegen de zon
Sport je graag overdag in de zomer, dan is de kans groot dat je in de volle zon aan het trainen bent. Zo werk je niet alleen aan een fit lichaam, maar ook aan een mooie bruine tan. Dubbele winst dus! Maar tijdens het buiten trainen verhoog je ook de kans om te verbranden. Bescherm je huid dus goed met dekkende kleding en een pet. Vergeet ook niet je huid in te smeren met zonnebrand.

5. Kom op de fiets of lopend
Onze laatste tip is om fietsend of lopend naar de locatie te komen waar je gaat buiten trainen. Zo heb je gelijk een goede warming-up te pakken voordat je gaat beginnen met je workout. Daarnaast voorkom je ook weer onnodige blessures als je begint met een goede warming-up.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat buiten trainen nou eigenlijk inhoud. Daarnaast hebben we tips meegegeven waar je rekening mee moet houden als je begint met buiten trainen.

Wil je buiten trainen bekijk dan ook onze website. Onze producten bieden de oplossing om je spieren te versterken zonder een sportschool te hoeven bezoeken.

Ben je klaar na het lezen van dit artikel om te beginnen met buiten trainen? Wacht niet langer en ga aan de slag met de gouden tips uit dit artikel. Zo ga je goed van start met buiten trainen. Wil je meer weten over oefeningen om buiten te trainen? Lees dan ook ons andere artikel: buiten trainen: oefeningen voor een goede buiten training.


Dit artikel is gesponsord door: http://sport-fitness.starthoekje.nl

Krachttraining

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd