Verantwoord afvallen: hoe doe je dat?
Er zitten teveel kilo’s op plekken op je lichaam waar je deze niet wilt hebben en daarom wil je verantwoord afvallen. Verantwoord afvallen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je maar begrijpt hoe je lichaam werkt en weet wat je doet. Er bestaan tegenwoordig zoveel voeding hypes en diëten dat we door de bomen het bos niet meer zien.

In dit artikel lichten we toe wat verantwoord afvallen nou eigenlijk inhoud. Daarnaast geven we ook wat tips mee om thuis mee aan de slag te gaan.

Wat is verantwoord afvallen?

Onder verantwoord afvallen verstaan we op een gezonde manier afvallen. Dit betekend eigenlijk dat je vet wilt verliezen met behoud van een goede gezondheid. Dit doe je met gezonde voeding, de juiste supplementen, voldoende beweging en de juiste mentale instelling. Dit betekend ook dat je geleidelijk moet afvallen, denk hierbij aan ongeveer zo’n 0,5 tot 1kg per week.


Verantwoord afvallen doe je zo

Als je verantwoord wilt afvallen, dan zijn er 3 punten die belangrijk zijn. We sommen ze hieronder voor je op:

  • Gezonde voeding
  • Sporten en bewegen
  • De juiste supplementen

Gezonde voeding
Het klinkt logisch, maar beloon je lichaam met gezonde voeding. Het blijkt vaak dat mensen die af willen vallen niet structureel een gezond voedingspatroon hebben. Onder gezonde voeding bedoelen we natuurlijke, onbewerkte producten. Denk hierbij aan fruit, groente, noten, vis, granen, peulvruchten en biologisch vlees. Vlees wat in de supermarkt schappen ligt wil je vermijden. Vaak is dit bewerkt vlees van fokdieren, volgespoten met antibiotica en hormonen. Dit verstaan we niet onder gezonde voeding.

Sporten en bewegen
Bij verantwoord afvallen mag sporten en bewegen natuurlijk niet ontbreken. Iedereen weet natuurlijk dat je meer energie verbrand als je meer sport of beweegt. Uit onderzoek is gebleken dat een combinatie tussen tussen cardio en krachttraining het meest effectief is bij verantwoord afvallen. Denk hierbij aan een combinatie tussen fietsen of hardlopen en progressieve krachttraining met gewichten. Dit kan in de sportschool of vanuit je eigen huis. Wil je thuis sporten bekijk dan onze website. Onze producten bieden de oplossing om je spieren te versterken zonder een sportschool te hoeven bezoeken.

Supplementen
Steeds vaker spelen supplementen een belangrijkere rol tijdens het afvallen. Met name eiwitrijke supplementen zijn heel populair om te gebruiken bij het afvallen. Eiwitrijke supplementen beschermen spierweefsel tegen afbraak. Dit is zeer gunstig als je verantwoord aan het afvallen bent en geen of weinig spierweefsel wilt afbreken. Daarnaast geeft een eiwitrijke supplement in de vorm van een vloeibare shake je een vol gevoel in de maag, waardoor je minder snel honger hebt.

Tips voor verantwoord afvallen

We hebben nog 6 praktische tips die je kunt aanhouden om verantwoord af te vallen. Als je deze tips iedere dag opvolgt, zal je merken dat je afvalt, meer energie hebt en geen honger ervaart. We sommen ze hieronder voor je op:

1. Houd bij wat je eet
Wanneer je geen inzicht hebt op wat en hoeveel je eet, kan je niet verantwoord afvallen. Houd dus bij wat je eet. Daarnaast kun je er ook veel van leren om een tijdlang bij te houden wat je op dagelijkse basis aan voeding binnenkrijgt. Je kunt dit noteren in een schrift of je kunt hiervoor een dieet app gebruiken.

2. Meten is weten
Als je bezig bent met verantwoord afvallen is het ook belangrijk om tussentijds te weten of je een gezond vetpercentage hebt en wat je gewicht is. Dit kan prima met een slimme weegschaal. Vaak wordt een slimme weegschaal ook geleverd met een handige app waarin je de vooruitgang eenvoudig kan bijhouden.

3. Je maaltijden vooruit plannen
Om gezond te blijven eten is het belangrijk om je maaltijden vooruit te plannen. Het voordeel van je maaltijden vooruit plannen is dat je voor de komende dagen precies weet wat je eet. Op deze manier kan je voorkomen dat je zonder eten komt te zitten en iets ongezonds neemt.

4. Zorg voor afwisseling in je maaltijden
Bij verantwoord afvallen is het natuurlijk van belang hoeveel je eet, maar ook wat je eet. Probeer je vooral te richten op voedzame producten. Denk hierbij aan veel groenten of volkoren producten. Een gezonde maaltijd die goed voed en rijk is aan verschillende smaken geven je een verzadigd gevoel. Hierdoor krijg je minder snel trek en kun je verantwoord afvallen zonder dieet.

5. Zorg voor voldoende nachtrust
Als je verantwoord wilt afvallen is voldoende rust pakken heel belangrijk. Het veranderen van je leefstijl kost namelijk heel veel energie. Als je slecht slaapt, heb je overdag minder energie en zul je je minder goed aan je nieuwe voedingspatroon kunnen houden. Daarnaast zorgt een goede nachtrust dat je lichaam sneller overtollig vet verbrand in je slaap. Ideaal dus als je bezig bent met verantwoord afvallen!

6. Vermijd stress
Stress heeft een grote invloed op je lichaamsgewicht. Als je je gestrest voelt maakt je lichaam stresshormonen aan. Deze stresshormonen sturen de opslag van vet aan. Dit zorgt er dan weer voor dat je lichaam gemakkelijker vet opslaat wat erg slecht is voor je gezondheid. Daarnaast zorgt veel stress ervoor dat mensen vaak slecht gaan eten. Vaak kiezen we dan voor fast food en gebruiken we voedsel als troost in tijden van stress. Vermijd dus stress als je bezig bent met verantwoord afvallen.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat verantwoord afvallen is en waar je op moet letten bij verantwoord afvallen. Daarnaast hebben we wat tips meegegeven als je wilt beginnen met verantwoord afvallen.

Ben je klaar na het lezen van dit artikel om te beginnen met verantwoord afvallen? Wacht niet langer en begin direct! Bekijk ook onze website. Onze producten bieden de oplossing om je te helpen afvallen.


Dit artikel is gesponsord door: http://sport-fitness.opzijnbest.nl/

Gezondheid

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd