Weg met de vervelende love handles

Love handles zijn voor veel mensen heel vervelend. De meeste mensen zijn dan ook hun love handles liever kwijt dat rijk!

Of je nu in een mooie lange spijkerbroek loopt of een rokje, je wilt niet dat deze hinderlijke vetrolletjes hier bovenuit hangen.

Met de aankomende zomer in aantocht willen we je wat handvaten meegegeven om van deze hinderlijke vetrolletjes af te komen.

Wil je weten hoe je van die vervelend love handles afkomt? Lees dit artikel dan vooral verder.

Wat zijn love handles?

Love handles is een informele term die wordt gebruikt om het overtollige vet te beschrijven dat zich ophoopt rond de zijkanten van de taille en de rug.

Het kan ervoor zorgen dat je taille er breder uitziet en kan het moeilijk maken om in strakke kleding te passen.

Love handles ontstaan vaak door een combinatie van factoren, waaronder genetica, ongezonde voedingsgewoonten, een gebrek aan lichaamsbeweging en veroudering.

Het is belangrijk om te begrijpen dat love handles niet alleen een esthetisch probleem zijn, maar ook een teken kunnen zijn van een verhoogd risico op gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, diabetes en andere aandoeningen die verband houden met overgewicht of obesitas.

Hoewel het verliezen van love handles moeilijk kan zijn, kunnen gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging helpen om dit probleem aan te pakken en de gezondheid en het uiterlijk van je lichaam te verbeteren.

Hoe kom je niet van je love handles af?

Er zijn veel methodes die zeggen hoe je van je love handles moet afkomen.

In de praktijk komt het erop neer dat de meeste mensen aan de slag gaan met deze 3 methodes om van hun love handles af te komen:

Veel cardio training

Met langdurig op een crosstrainer staan en andere vormen van cardio training wordt veel energie verbruikt en vetverbranding gestimuleerd.

Toch is het niet de beste manier om van je love handles af te komen. Wanneer cardio training veelvuldig wordt gedaan, zorgt het voor verhoogde cortisol levels.

Cortisol is een stress hormoon die de potentie heeft om spieren af te breken en te zorgen voor vetopslag.


Koolhydraten volledig schrappen

Het volledig schrappen van koolhydraten uit je voedingsschema kan een averechts effect hebben.

Je hebt koolhydraten nodig voor het volbrengen van intensieve trainingen en het goed functioneren van (onder andere) je schildklier.

Als je zwaarder en intensiever traint dan helpen koolhydraten je bij het sneller bereiken van je doelen.

Oefeningen voor de ‘zijkant’ van je buik

Vergeet al die buikspierkwartiertjes en side crunches in de gym. Plaatselijk vet verbranden bestaat niet.

Net zoals bij de andere twee methoden kun je met het doen van oefeningen voor de zijkant van je buik niet sneller vet kwijtraken in je zij.

Hoe kom je wel van je love handles af?

Wat wél effectief is love handles is het omlaag brengen van je vetpercentage. Focus je op deze 4 methodes om af te rekenen met je love handles:

Verminderen van je calorie inname

Het verminderen van calorie-inname helpt bij het verminderen van love handles.

Dit kan worden bereikt door een gezond en gebalanceerd dieet te volgen dat bestaat uit voedingsmiddelen met een laag caloriegehalte, zoals groenten, fruit, magere eiwitten en volle granen.

Door de inname van suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen te verminderen, kun je ook het aantal calorieën dat je dagelijks consumeert verminderen.

Vind je het lastig om zelf je caloriebehoefte te bepalen? Maak dan gebruik van een fitness app zoals de Zoluko Fitness App. 

Drink veel water

Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en het lichaam te helpen afvalstoffen af te voeren.

Water kan ook helpen om het hongergevoel te verminderen tijdens het verminderen van je calorie inname.

Doe aan krachttraining

Zowel het opbouwen van meer spieren als meer bewegen zorgt voor een betere glucosehuishouding en minder aanmaak van insuline.

Daarnaast is Krachttraining essentieel om vet te verbranden en spieren op te bouwen.

Focus op compound oefeningen die je core versterken, zoals squats, deadlifts, planken en crunches.

Wees consistent

Het verminderen van love handles vergt tijd en consistentie. Zorg ervoor dat je je aan een gezonde levensstijl houdt en geef jezelf de tijd om resultaten te zien.

Als je de pech hebt genetische aanleg te hebben voor het kweken van love handles dan zal je gewoon wat harder moeten werken dan anderen!

Conclusie

Tot slot, love handles kunnen worden verminderd doormiddel van een combinatie van het verminderen van je calorie inname, een gezond dieet, regelmatige krachttraining doen en voldoende hydratatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verminderen van love handles tijd en consistentie vergt en dat er geen magische oplossing bestaat.

Het is een geleidelijk proces dat moet worden aangepakt met gezonde veranderingen in levensstijl en geduld.


GezondheidMotivatieOverig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd