De voordelen van een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep

Hoelahoepen kennen veel mensen nog wel uit hun kindertijd. Tegenwoordig wordt hoelahoepen ook vaak gedaan als aanvulling voor je fitnessoefeningen. De fitness hoelahoep om mee te trainen is voorzien van extra gewicht, waardoor het mogelijk is om een complete hoelahoep workout te doen. Met een hoelahoep workout kun je je core versterken, je uithoudingsvermogen verbeteren en daarnaast gewoon heel veel plezier beleven.

Maar wat is hoelahoepen precies? En wat zijn de voordelen van een hoelahoep workout? We gaan het je vertellen in dit artikel. Ben je ook benieuwd hoe effectief een hoelahoep workout is met een fitness hoelahoep? Lees dan ook ons andere artikel: hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.

Wat is hoelahoepen?

Bij hoelahoepen laat je een hoepel om je heupen, benen, armen of soms zelfs om je nek draaien. De hoepel is meestal gemaakt van plastic of een soortgelijk materiaal. De trend verscheen voor het eerst in de jaren vijftig nadat een Amerikaanse speelgoedfabrikant de “Hula Hoop” op de markt bracht. De term “Hula” staat voor een heupwiegende dans uit Hawaii. En ‘’Hoop’’ is het Engelse woord voor hoepel.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen hoepels. Ze worden vaak gebruikt in fitnesslessen of door mensen die thuis trainen. Het mooie van een fitness hoelahoep is dat je er niet al te veel ruimte voor nodig hebt. Daarnaast kun je je vrij bewegen op muziek en heb je tijdens het sporten erg veel plezier.


De voordelen van een hoelahoep workout

Hoelahoepen is de perfecte thuistraining waarbij je hele lichaam aangesproken wordt. Met een hoelahoep workout kun je je core versterken, je uithoudingsvermogen verbeteren, tot het focussen van je hersenen om nieuwe bewegingen en trucs te leren. Je kunt je hartslag verhogen om cardio elementen toe te voegen, en flexibiliteit op te bouwen. Welke voordelen een hoelahoep workout nog meer heeft zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Een hoelahoep workout helpt om calorieën te verbranden

Een hoelahoep workout is niet alleen leuk om te doen en goed voor een slanke taille, je verbrandt er veel calorieën mee. Denk hierbij aan zo’n 300-400 kcal per uur. Dit kan een nieuwe en uitdagende cardio sessie zijn voor sporters die geen zin hebben om te gaan hardlopen of fietsen, vooral in de winter.

Een hoelahoep workout kan je balans verbeteren en je buikspieren versterken

Het hebben van een sterke buikspieren erg belangrijk, niet alleen voor je training, maar ook voor je dagelijks leven. Sterkere buikspieren zorgen ervoor dat je stabieler bent en over het algemeen een betere houding hebt. Hoelahoepen zorgt ervoor dat je je buikspieren tijdens elke training gebruikt. Hoe sterkere buikspieren ontwikkeld, hoe meer controle je hebt over de bewegingen van je lichaam, wat betekent dat je meer in balans zult zijn.

Hoelahoepen kan helpen om de cardiovasculaire conditie te verbeteren

Een hoelahoep workout is een geweldige training voor thuis of in het park, waarbij je aerobics wordt gestimuleerd. Dit betekent dat je hart, longen en de zuurstoftoevoer door je lichaam verbetert. Dit zorgt ervoor dat het risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen, het cholesterolgehalte kan verbeteren, de hersenfunctie kan verbeteren en zelfs stress verminderd.

Hoelahoepen kan helpen om de flexibiliteit te verbeteren

Hoelahoepen vereist dat de heupen in verschillende richtingen gecontroleerd bewegen, wat zal helpen om je heupen en bovenbeenspieren losser te maken en te strekken om je flexibiliteit te verbeteren.

Betere flexibiliteit helpt bij alle aspecten van training en stelt je in staat om in een diepere en betere houding te komen bij het strekken, tillen of uitvoeren van dagelijkse taken. Hoe flexibeler je gewrichten zijn, hoe kleiner de kans dat je blessures oploopt.

Hoelahoepen is goedkoop en je kunt het overal doen

Een eenvoudige fitness hoelahoep is niet duur en je kunt het overal doen omdat de hoepel draagbaar is. Het maakt niet uit waar je heen gaat, je hoepel kan overal met je mee. Het biedt een leuk alternatief en een uitdaging om iets nieuws te proberen.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen wat hoelahoepen is, en wat de voordelen zijn van een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.

Ben je ook benieuwd hoe effectief een hoelahoep workout is met een fitness hoelahoep? Lees dan ook ons andere artikel: hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.


CardioGezondheid

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd