Fitness Hoelahoep werkt het? Voordelen hoelahoep.

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Geschreven door: Thomas N

Hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep?

Een hoelahoep is een artikel dat veel mensen nog wel kennen uit hun kindertijd. Tegenwoordig bestaat er ook een fitness hoelahoep als aanvulling voor je fitnessoefeningen.

De fitness hoelahoep is voorzien van extra gewicht, waardoor het mogelijk is om een complete training te doen. Met een fitness hoelahoep kun je je core versterken, je uithoudingsvermogen verbeteren en daarnaast gewoon heel veel plezier beleven.

Maar hoe effectief is een training met fitness hoelahoep en kan je ook afvallen met een hoelahoep workout? We gaan het je vertellen in dit artikel.

Wat is hoelahoepen?

Bij hoelahoepen laat je een hoepel om je heupen, benen, armen of zelfs om je nek draaien. De hoepel is meestal gemaakt van plastic of een soortgelijk materiaal.

De trend verscheen voor het eerst in de jaren vijftig nadat een Amerikaanse speelgoedfabrikant de “Hula Hoop” op de markt bracht. De term “Hula” staat voor een heupwiegende dans uit Hawaii. En ‘’Hoop’’ is het Engelse woord voor hoepel.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende modellen hoepels. Ze worden vaak gebruikt in fitnesslessen of door mensen die thuis sporten.

Het mooie van een fitness hoelahoep is dat je er niet al te veel ruimte voor nodig hebt. Daarnaast kun je je vrij bewegen op muziek en heb je tijdens het sporten erg veel plezier.

Ben je ook benieuwd wat de voordelen zijn van trainen met een fitness hoelahoep? Lees dan ook ons andere artikel: De voordelen van een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.

Welke spieren train je met een hoelahoep workout?

Een fitness hoelahoep is een ideaal trainingsattribuut om te werken aan vetverbranding en gewichtsverlies. Het vet om de buik en heupen wordt verminder door veelvuldig gebruik van de fitness hoelahoep.

De fitness hoelahoep zorgt ervoor dat het lichaam in vorm komt en vergroot de flexibiliteit ervan. Met de fitness hoelahoep train je de volgende spieren:

  • Rechte buikspieren
  • Schuine buikspieren
  • Binnenste en buitenste schuine buikspieren
  • Achterste buikspieren
  • Rug strekker
  • Bilspieren
  • Voorste bovenbeenspieren

Hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep?

Tijdens een hoelahoep workout is je hele lichaam aangespannen en moeten vooral je core spieren hard werken.

Als je een strakkere taille wilt hebben, dan is regelmatig hoelahoepen met de fitness hoelahoep een uitstekend idee! Daarnaast train je met hoelahoepen ook je uithoudingsvermogen.

Je moet namelijk de hele tijd je heupen dynamisch bewegen zodat de hoepel om je lichaam blijft bewegen.

Overigens stimuleer je bij een hoelahoep workout ook je bloedsomploop. Dit kan een positief effect hebben op je hart en vaatstelsel en zelfs op je huid.

Bovendien verbeter je met een hoelahoep workout ook je flexibiliteit en kan het bijdragen aan een beter lichaamsbewustzijn.

Tegelijkertijd is de fitness hoelahoep niet belastend voor je gewrichten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Dit maakt hoelahoepen geschikt voor alle leeftijden en ook voor mensen die kampen met overgewicht.

Kan je afvallen met een hoelahoep workout?

Een hoelahoep workout is niet alleen leuk om te doen en goed voor een slanke taille, je verbrandt er ook aardig wat calorieën mee.

Denk hierbij aan zo’n 400-600 kcal per uur. Met hoelahoepen kun je het afvallen ondersteunen, maar je zult uiteraard ook goed moeten opletten met je voeding.

Een combinatie tussen genoeg lichaamsbeweging en gezonde voeding is belangrijk om succes te hebben als jouw doel afvallen is.

Wat is een goede fitness hoelahoep?

Bij hoelahoepen draait alles om het gebruik van de juiste hoepel. De diameter moet ongeveer één meter zijn. Hoe minder ervaring je hebt met hoelahoepen, hoe zwaarder de hoepel mag zijn. Daarnaast verschilt ook het materiaal van de fitness hoelahoep van model tot model.

Als je pas begint met hoelahoepen dan kun je het beste kiezen voor een zachte, wat dikker hoepel van schuimrubber. Hoe dunner en hoekiger de hoepel is, hoe uitdagender de hoelahoep workout kan zijn.

Er zijn zelfs hoepels met geïntrigeerde gewichten en profiel. Hiermee kun je de workout verlichten of verzwaren.

Ben jij op zoek naar een fantastische hoelahoep om op een leuke manier af te vallen?. De Zoluko fitness hoelahoep wordt geleverd inclusief gratis e-boek waarin wij jou leren hoelahoepen als een echte pro.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen dat je met hoelahoepen je core kan versterken, je uithoudingsvermogen kan verbeteren en daarnaast gewoon heel veel plezier kan beleven. Daarnaast is hoelahoepen ook erg effectief als jouw doel afvallen is.

Ben je ook benieuwd wat de voordelen van zijn van een hoelahoep workout? Lees dan ook ons andere artikel: De voordelen een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.

CardioGezondheid

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd