Fitness Hoelahoep werkt het? Voordelen hoelahoep.

Vrijwel iedereen kent de hoelahoep wel vanuit zijn/haar kindertijd. De hoelahoep is bij meisjes iets populairder dan bij jongens, maar toch heeft iedereen vroeger wel eens met een hoelahoep gespeeld.

Maar wist je dat je de hoelahoep perfect kunt gebruiken bij fitness? Een fitness hoelahoep is namelijk een zeer effectieve manier om af te vallen.

In dit artikel lichten we toe hoe een fitness hoelahoep werkt, wat de voordelen zijn van de hoelahoep en hoe je zelf thuis een hoelahoep workout kunt doen.

Wat is hoelahoepen?

We beginnen dit artikel met een klein stukje geschiedenis. Het is altijd leuk om te weten hoe iets tot stand is gekomen.

De hoelahoep trend verscheen voor het eerst in de jaren vijftig nadat een Amerikaanse speelgoedfabrikant de “Hula Hoop” op de markt bracht. De term “Hula” staat voor een heupwiegende dans uit Hawaii. En ‘’Hoop’’ is het Engelse woord voor hoepel.

Bij het hoelahoepen laat je een hoepel om je heupen, benen, armen of zelfs om je nek draaien. Dit klinkt eenvoudig, maar enige oefening is hiervoor vereist.

Wat is de fitness hoelahoep?

Wat een hoelahoep is dat wist je waarschijnlijk al en je vraagt je misschien af: “Wat is dan de fitness hoelahoep? En hoe werkt de fitness hoelahoep?”

Dit zijn terechte vragen waarop we je antwoordt zullen geven.

De fitness hoelahoep is voorzien van extra gewicht in de vorm van een centrifugale bal, waardoor het hoelahoepen wordt verzwaard.

Hierdoor ben je in staat een complete workout te doen met diverse hoelahoep fitnessoefeningen.

Blog - Hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep?

Hoe werkt de fitness hoelahoep?

De fitness hoelahoep is af te stellen op jouw taillemaat, waardoor de hoelahoep tijdens de workout niet op de grond valt.

De fitness hoelahoep is toegankelijk voor iedere beginnende of ervaren thuis sporter. Je hoeft dus geen hoelahoep professional te zijn om te trainen met de fitness hoelahoep.

Dankzij de centrifugale bal en het extra gewicht zal je met een fitness hoelahoep jouw core spieren versterken en zal jouw uithoudingsvermogen verbeteren.

En het belangrijkste: Je zult veel plezier hebben tijdens de hoelahoep workout.

Welke spieren train je met een hoelahoep workout?

Een fitness hoelahoep is een ideaal trainingsattribuut om te werken aan vetverbranding en gewichtsverlies. Het vet om de buik en heupen wordt verminder door veelvuldig gebruik van de fitness hoelahoep.

De fitness hoelahoep zorgt ervoor dat het lichaam in vorm komt en vergroot de flexibiliteit ervan. Met de fitness hoelahoep train je de volgende spieren:

 • Rechte buikspieren
 • Schuine buikspieren
 • Binnenste en buitenste schuine buikspieren
 • Achterste buikspieren
 • Rug strekker
 • Bilspieren
 • Voorste bovenbeenspieren

Waarom een fitness hoelahoep?

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende modellen hoepels. Ze worden vaak gebruikt in fitnesslessen of door volwassenen die thuis sporten.

Het mooie van een fitness hoelahoep is dat je er niet al te veel ruimte voor nodig hebt. Daarnaast kun je je vrij bewegen op muziek en heb je tijdens het sporten erg veel plezier.

Een veel gestelde vraag is dan ook: “Waar is een fitness hoelahoep goed voor?”

We hopen je met onderliggende voordelen te voorzien van een goed antwoord.

Voordelen van de fitness hoelahoep

We zetten de voordelen van de fitness hoelahoep op een rij:

 • Een hoelahoep workout helpt om calorieën te verbranden
 • Een hoelahoep workout kan je balans verbeteren en je buikspieren versterken
 • Hoelahoepen kan helpen om de cardiovasculaire conditie te verbeteren
 • Hoelahoepen kan helpen om de flexibiliteit te verbeteren
 • Hoelahoepen is goedkoop en je kunt het overal doen
 • Hoelahoepen is niet belastend voor je gewrichten

Ben je ook benieuwd wat de voordelen zijn van trainen met een fitness hoelahoep? Lees dan ook ons artikel: De voordelen een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep.

Blog - Voordelen van de fitness hoelahoep

Hoe effectief is een hoelahoep workout met een fitness hoelahoep?

Tijdens een hoelahoep workout is je hele lichaam aangespannen en moeten vooral je core spieren hard werken.

Als je een strakkere taille wilt hebben, dan is regelmatig hoelahoepen met de fitness hoelahoep een uitstekend idee! Bovendien train je met hoelahoepen ook je uithoudingsvermogen.

Je bent tenslotte in contante dynamische beweging om de hoepel te laten draaien. Doordat ons lichaam in constante beweging is word je bloedsomloop gestimuleerd.  Dit kan een positief effect hebben op je hart en vaatstelsel en zelfs op je huid.

Tegelijkertijd is de fitness hoelahoep niet belastend voor je gewrichten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen. Dit maakt hoelahoepen geschikt voor alle leeftijden en ook voor mensen die kampen met overgewicht.

Kan je afvallen met een hoelahoep workout?

Een hoelahoep workout is niet alleen leuk om te doen en goed voor een slanke taille. Je verbrandt er ook veel calorieën mee. Denk hierbij aan 600+ kcal per uur. Afhankelijk van de intensiteit kan de calorieverbranding verder worden opgehoogd.

Echter is het ook goed om op je voeding te letten, wanneer afvallen jouw nummer 1 doel is. Zoek naar de balans tussen genoeg lichaamsbeweging en gezonde voeding.

De fitness hoelahoep is dus de perfecte tool om het afvallen te ondersteunen.

Welke fitness hoelahoep pas het beste bij mij?

Bij hoelahoepen draait alles om het gebruik van de juiste hoepel. De diameter moet ongeveer één meter zijn. Hoe minder ervaring je hebt met hoelahoepen, hoe zwaarder de hoepel mag zijn. Daarnaast verschilt ook het materiaal van de fitness hoelahoep van model tot model.

Als je pas begint met hoelahoepen dan kun je het beste kiezen voor een verstelbare fitness hoelahoep met gewicht. Dit type fitness hoelahoep blijft om jouw heup zitten en valt niet op de grond.

Wat is een beste fitness hoelahoep?

We hopen dat je enthousiast bent geworden over de eindeloze mogelijkheden met fitness hoelahoep.

Ben jij op zoek naar een fantastische hoelahoep om op een leuke manier af te vallen? De Zoluko fitness hoelahoep wordt geleverd inclusief gratis e-boek waarin wij jou leren hoelahoepen als een echte pro.

Blog - Zoluko Fitness Hoelahoep workout

Waar kan ik een fitness hoelahoep kopen?

De Zoluko fitness hoelahoep is verkrijgbaar op bol.com en binnen 1 werkdag in huis. Wij zijn overtuigd dat jij een hoelahoep workout fantastisch vindt. Mocht dit niet zo zijn dan mag je de fitness hoelahoep kosteloos retourneren.

Zoluko Lifestyle Coaching: Jouw partner in afvallen en fit worden

Bij Zoluko Lifestyle Coaching staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap richting een gezonder en fitter leven. Of je nu aan het begin staat van je afvalreis of op zoek bent naar manieren om je fitnessroutine te verrijken, wij bieden de expertise, adviezen en de motivatie die je nodig hebt om je doelstellingen te realiseren. Samen ontdekken we plezierige en effectieve manieren om aan je lichaam te werken, je conditie te verbeteren en tegelijkertijd je algehele welzijn een boost te geven.

Duik met ons in de wereld van effectief afvallen en verbeter je fysieke gezondheid met onze stap-voor-stap gidsen en oefeningen. Van simpele activiteiten die je gemakkelijk thuis kunt doen tot meer geavanceerde technieken die je uitdagen en helpen je grenzen te verleggen, elke methode is ontworpen om je vooruitgang te bevorderen en je trainingen te intensiveren.

 

Laat Zoluko je inspireren en begeleiden om het beste uit jezelf te halen. Met de juiste strategieën en een dosis doorzettingsvermogen zul je verbaasd zijn over de transformatie die je kunt ondergaan. Ontdek vandaag nog hoe je effectief kunt afvallen en een sterk, slank lichaam kunt opbouwen.

Conclusie

In dit artikel heb je kunnen lezen dat je met hoelahoepen je core kan versterken, je uithoudingsvermogen kan verbeteren en daarnaast gewoon heel veel plezier kan beleven. En dit allemaal terwijl je afvalt.

Wacht niet langer en bestel jouw Zoluko fitness hoelahoep vandaag nog. Dankzij het bijgeleverde e-boek leren wij jouw hoelahoepen op de muziek, terwijl je afvalt.

 

 

CardioGezondheid

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd