Fit worden zonder sportschool - thuis fit worden - fit worden oefeningen

Wil je fit worden maar heb je geen tijd voor de sportschool? Dat is geen probleem, want sporten kan je tegenwoordig ook gewoon heel makkelijk thuis doen.

Door te beginnen met thuis trainen ben je ongebonden aan tijden en plekken. Je kan fit worden waar en wanneer je maar wilt.

In deze drukke wereld is een gebrek aan tijd vaak één van de belangrijkste redenen dat mensen niet sporten. Laat tijd geen excuus zijn om niet te bewegen en op de bank te blijven zitten.

Dat zou zonde zijn, wat sporten is niet alleen belangrijke voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid.

Dus wil je fit worden en werken aan een gezond lichaam? Lees dit artikel dan vooral verder.

Fit worden zonder sportschool: tips & tricks

Werken aan een gezond en fit lichaam kan prima thuis of in de buitenlucht zonder dat je hier allerlei apparaten voor nodig hebt.

Toch is het altijd handig om wat fitnessattributen in huis te halen als je begint met thuis trainen. Denk hierbij aan de basis attributen zoals een fitnessmatje of een setje dumbbells.

We zetten hieronder wat tips op een rijtje die je direct kan toepassen in je dagelijkse leven om fit te worden:  

Tip 1: Beweeg meer in je dagelijkse leven

Fit worden begint met meer beweging. Neem bijvoorbeeld wat meer de trap in plaats van de lift, of pak de fiets wat meer dan de auto.

Voer wat sportoefeningen uit in je pauze tijdens het thuiswerken, of ga lekker een stukje wandelen in het park.

Er zijn genoeg mogelijkheden om meer te bewegen in je dagelijkse leven, je moet het alleen wel doen!


Tip 2: Fit worden met sporten die je leuk vindt

Als je veelvuldig wilt thuis trainen en in shape wilt blijven, is het belangrijk een sport te doen die je leuk vindt.

Elke dag sporten met tegenzin gaat er niet voor zorgen dat je op lange termijn blijft sporten. Bedenk goed wat bij jou past en welke sport je leuk vindt om wekelijks te blijven doen.

Voor de meeste sporten hoef je tegenwoordig gelukkig niet meer de deur uit. Je kan deze gewoon uitvoeren in je eigen woonkamer.

Er zijn tegenwoordig genoeg video’s online te vinden met trainingen die je kan uitvoeren in je woonkamer voor de televisie.

Daag jezelf uit met een spiertraining, of train je conditie met een boksles, of wordt lenig met een yogales. Er is zijn genoeg video’s online te vinden.

Tip 3: Creëer een routine met thuis trainen

Fit worden gebeurd alleen als je met regelmaat traint. Een vaste routine creëren hierin helpt je sneller met het behalen van je doelen.

Maak er een gewoonte van om elke dag een moment in te plannen dat je gaat sporten. Probeer hier prioriteit van te maken en laat hier niks tussenkomen.

Laat tijd geen excuus zijn om niet te bewegen en op de bank te blijven zitten. Fit worden kan al in een halfuurtje per dag!

Tip 4: Volg een schema

Een keertje sporten is één, maar volhouden is een tweede. Een schema volgen kan hiervoor een oplossing zijn.

Wanneer je schema volgt weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je verwacht wordt. Fit worden is dan al een stuk makkelijker.

Je kan zelf een programma in elkaar knutselen, of je kan ervoor kiezen om deze te laten maken door een professional.

Als je een schema laat maken door een professional ben je ervan verzekerd dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert en geen onnodige blessures oploopt.

Tip 5: eet gezond

Tot slot, de laatste tip en misschien wel de belangrijkste om fit te worden, eet gezond. Bewerkte voeding zit vaak vol zout, geoxideerde vetten en suiker.

Suiker laat je bloedspiegel snel stijgen en dalen, dit zorgt vaak weer voor vermoeidheidsklachten en energiedips.

Daarnaast werkt suiker verslavend, hoe meer je ervan gaat eten, hoe sterker je zoete trek zal worden.

Conclusie

Fit worden zonder sportschool kan prima thuis of in de buitenlucht zonder dat je hier allerlei apparaten voor nodig hebt.

Door te beginnen met thuis trainen ben je ongebonden aan tijden en plekken. Je kan trainen waar en wanneer je maar wilt.

Dus wil je fit worden en werken aan een gezond lichaam? Ga dan aan de slag met onze tips uit dit artikel of lees ons artikel over cardiotraining voor thuis.


Gezondheid

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd