Hoe werkt een slimme weegschaal met lichaamsanalyse?

In dit artikel lichten wij toe hoe een slimme weegschaal met lichaamsanalyse werkt, voor wie een lichaamsanalyse geschikt is en op welke manier jouw slimme weegschaal een zo accuraat mogelijke meting geeft.

Als laatste zullen we toelichten hoe een weegschaal je vetpercentage kan meten.

Mocht je na het lezen toch nog vragen hebben? Geen probleem laat een bericht achter in de reacties en wij komen er snel bij je op terug.

Hoe werkt een slimme weegschaal met lichaamsanalyse?

De technologie achter een slimme weegschaal heet bio-impedantie en kunnen we het beste uitleggen in de vorm van ‘Jip & Janneke’ taal.

Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit spieren, vet, vocht en botten welke elektriciteit verschillend geleiden.

Bij een complete lichaamsanalyse stuurt de slimme weegschaal een klein niet voelbaar stroomschokje via de blote voeten door je lichaam.

Binnen slechts enkele seconden analyseert de weegschaal je lichaamssamenstelling, waarna de resultaten via een rekenmodel worden omgezet tot meetresultaten.

Hoe meet een slimme weegschaal met lichaamsanalyse accuraat?

Nu we weten hoe een slimme weegschaal met lichaamsanalyse werkt is het belangrijk om te weten hoe de meting zo accuraat mogelijk wordt.

Gedurende de dag wijzigt jouw lichaamssamenstelling door onder andere je voeding, ontlasting en vocht (hoeveel heb je gedronken en gezweet).

Om een lichaamsmeting met een slimme weegschaal zo accuraat mogelijk te analyseren is het goed om met de volgende factoren rekening te houden.

Is jouw lichaam voldoende gehydrateerd?

Voor een lichaamsanalyse met een slimme weegschaal is het belangrijk om goed gehydrateerd te zijn als je jouw vetpercentage accuraat wilt meten.

Volgens diverse onderzoeken kan uitdroging ervoor zorgen dat er een lagere spiermassa wordt gemeten, waardoor jouw vetpercentagemeting hoger is dan de werkelijkheid. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende gedronken hebt.

Weegschaal met lichaamsanalyse - Hydrateer eerst voor iedere meting

Hoe meet een weegschaal vetpercentage?

De antwoord op deze vraag heb je al deels gekregen. Echter is het verstandig om voor een accurate meting voldoende gehydrateerd te hebben.

Daarnaast kunnen natte of vochtige voeten de meting verstoren. Voor een accurate meting van het vetpercentage adviseren wij jou om je voeten goed droog te maken voordat je op de weegschaal stapt.

De weegschaal op de sportschool, hoe werkt dat?

Wat wij veelal zien en horen is dat men na intensief te hebben gesport in de sportschool op een slimme weegschaal gaat staan voor een lichaamsanalyse.

Bij intensief sporten verlies je veel lichaamsvocht in de vorm van zweet. Dit betekent dat je lichaam gedehydrateerd (uitgedroogd) is, waardoor meetresultaten niet accuraat zullen zijn.


Voltooi de analyse zonder kleding

Het lijkt vanzelfsprekend dat een goede lichaamsanalyse gemeten wordt in je ondergoed, zonder kleding aan. Toch willen wij graag benadrukken dat kleding de geleiding kan verstoren.

Kledingstukken gemaakt van stoffen zoals polyamide, acryl en wol zullen sneller elektrisch laden.

Daarnaast heeft het dragen van sokken, ongewassen vieze voeten of een stoffige slimme weegschaal allemaal effect op de resultaten en zijn ten zeerste af te raden voor een goede analyse.

Wil je jouw lichaam van binnen leren kennen?

Het is enorm belangrijk om jouw lichaam ook van binnen te leren kennen. Speciaal voor deze reden is de slimme weegschaal met lichaamsanalyse ontwikkelt.

Wist je dat je tegenwoordig al een slimme weegschaal met lichaamsanalyse kunt aanschaffen voor minder dan 30 Euro op Bol.com.

Bekijk het productaanbod slimme weegschalen.

Nu je weet hoe een weegschaal met lichaamsanalyse werkt ben je hopelijk overtuigt van de positieve effecten. Twijfel je toch nog? Via Bol.com bestel je gratis, zonder verzendkosten en heb je 30 dagen op kosteloos te retourneren.

Kortom, het proberen waard. 

Zie ook de Zoluko Keuze Tip! aan het einde van dit artikel.

Is een slimme weegschaal voor iedereen geschikt?

Een slimme weegschaal met lichaamsanalyse is niet geschikt en/of minder geschikt voor bepaalde personen of groepen mensen. De weegschaal is:

  • Niet geschikt voor zwangere vrouwen.
  • Niet geschikt voor personen met een pacemaker of ander medisch implantaat.
  • Niet bedoeld voor jonge individuen onder de 18 jaar die nog groeien. De berekeningen van de weegschaal zijn bedoeld voor volwassenen.
  • Niet bedoeld voor het diagnosticeren, behandelen of voorkomen van ziekten of medische aandoeningen. Het mag alleen puur als referentie worden gebruikt. Vraag altijd advies aan een gekwalificeerde medische professional voordat je wijzigingen aanbrengt in een training of voeding.

Hoe verbeter ik de meting van een slimme weegschaal?

Voordat je op de slimme weegschaal gaat staan om jouw lichaam te leren kennen is het goed om op een aantal punten te letten:

1. Start de dag met een lichaamsanalyse 

Een uiterst nauwkeurige lichaamsanalyse met slimme weegschaal doe je ’s ochtends. De analyse doe je zodra je bent opgestaan en naar het toilet bent geweest.

Zorg er echter wel eerst voor dat je voldoende gehydrateerd bent. De hoeveelheid vocht in je lichaam heeft namelijk invloed op de uitslag.

Het zou kunnen leiden tot een onjuiste schatting van je vetpercentage. Daarnaast heeft de dagelijkse hoeveelheid voeding ook invloed op de meting.

2. Plaats de slimme weegschaal op een vlakke en harde ondergrond

Voor een correcte meting is het belangrijk om de weegschaal op een vlakke en harde ondervloer te plaatsen.

Denk hierbij aan laminaat, tegels, parket of een andere harde ondergrond.

3. Een lichaamsanalyse doe je op blote voeten

Bij een lichaamsmeting stuurt Zoluko slimme weegschaal een zeer klein elektrisch stroomdeeltje door je lichaam.

Omdat vet, spieren en ander weefsel elektriciteit verschillend geleiden, kan de weegschaal op basis daarvan een precieze lichaamsvet berekening maken. Dit kan alleen op blote voeten.

4. Maak verbinding met bijbehorende app

De app vraagt om de basisinformatie geslacht, leeftijd en lengte om een uiterst nauwkeurige lichaamsanalyse te meten. Zonder deze gegevens is een slimme weegschaal niet in staat om alle 12 lichaamsmetingen te voltooien.

Indien je niet graag je persoonlijke informatie wilt delen met de app adviseren wij om geboortedatum 1 januari aan te houden in combinatie met je geboortejaar.

Conclusie

Kortom, voor een nauwkeurige analyse met een slimme weegschaal adviseren wij altijd hetzelfde moment van de dag te meten.

Bij voorkeur in de ochtend na een toiletbezoek en nadat je voldoende gehydrateerd bent.

Op deze manier ben jij uitstekend in staat om metingen met elkaar te vergelijken en je voortgang te monitoren.

Zoluko Keuze Tip! – Slimme weegschaal met lichaamsanalyse

Wil je vanuit huis jouw lichaam kunnen meten met een slimme weegschaal? Speciaal daarvoor hebben wij onderzocht welke slimme weegschaal het beste aansluit op deze behoefte.

Zoluko Keuze Tip - Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse

De Zoluko keuze tip is de Silvergear lichaamsanalyse weegschaal.

Naast gewicht scant een weegschaal tot wel 12 essentiële lichaamsmetingen waaronder spiermassa, BMI, vetpercentage, caloriebehoefte en meer.

Bestel de Silvergear Slimme Weegschaal en kom deze week nog meer te weten over jouw lichaam.

Silvergear Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse - bol.com

(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: sport.b9.nl)

GezondheidOverig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd