Digitale weegschaal met app - Personen weegschaal met app

Wil jij fitter worden, je voortgang beter monitoren of wil jij jouw lichaam beter leren kennen? Dan is een digitale weegschaal met app misschien wel iets voor jou.

De eenvoudigste manier om de voordelen te omschrijven is door te beginnen met de vergelijking tussen een analoge weegschaal en digitale weegschaal met app.Wat zijn de verschillen en waarom is de één beter dan de ander.

Een analoge weegschaal of digitale weegschaal met app

We leven in een wereld waar veel mensen te maken hebben met overgewicht. Iemand die ver boven gezond gewicht zit heeft een verhoogd risico op diverse gezondheidsproblemen.

Deze groep personen kunnen er baat bij hebben om zich regelmatig te wegen met een weegschaal.

Gebruik je hiervoor een analoge weegschaal dan ben je goed in staat om je lichaamsgewicht te monitoren, echter vertelt gewicht niets over je gezondheid, vetpercentage of spiermassa.

Een digitale weegschaal met app daarentegen biedt diverse voordelen ten opzichte van een traditionele analoge weegschaal.

Zo meet je met Zoluko slimme weegschaal 12 verschillende essentiële lichaamsmetingen, waaronder BMI, vetpercentage, spiermassa, caloriebehoefte, etc.

Deze meetresultaten worden binnen enkele seconden gesynchroniseerd met bijbehorende weegschaal app, waardoor je altijd en overal metingen kan vergelijken en je voortgang kunt volgen.

Een weegschaal met app kan je zien als jouw persoonlijke lichaamscoach en ondersteunt met het verbeteren van jouw gezondheid!


Hoe maak je verbinding met de weegschaal app?

Om weegschaal met app te verbinden moet je eerst nagaan welk type weegschaal je hebt. Er bestaan weegschalen die werken via een WIFI netwerk en weegschalen die werken via Bluetooth.

Voor de Zoluko Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse geldt dat wij gebruik maken van Bluetooth en een handige app voor tablet of smartphone.

Om je weegschaal app in te stellen dien je de volgende stappen op te volgen:

  • Schakel Bluetooth in
  • Verbind de tablet of smartphone met internet (WIFI, 3G, 4G of 5G)
  • Download de weegschaal app via de Apple Appstore of Google Play Store
  • Registreer en vul de gebruikersinformatie in

Wat zijn de voordelen van een weegschaal met app?

Het is voor ieder huishouden aan te raden om een personenweegschaal in huis te hebben.

Afhankelijk van je persoonlijke wensen en doelstellingen kan je ervoor kiezen een analoge weegschaal of digitale weegschaal met app aan te schaffen.

De Zoluko Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse is uiterst nauwkeurig en uitermate geschikt voor consumentengebruik. Hieronder de belangrijkste algemene voordelen:

  • Vier nauwkeurige sensoren
  • Een volledige analyse binnen enkele seconden
  • Een professionele weegschaal app
  • Archiveer en vergelijk eerdere metingen
  • ‘Step-on’ inschakeltechniek

Welke lichaamsmetingen zijn belangrijk?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een handige weegschaal met app zijn er een aantal lichaamsmetingen essentiëel voor een nauwkeurige analyse.

Wij adviseren de Levanda slimme weegschaal voor een uiterst nauwkeurige lichaamsanalyse binnen enkele seconden.

Zorg ervoor dat een weegschaal de volgende analyes kan uitvoeren:

Lichaamsgewicht

Misschien is gewicht wel de meest voor de hand liggende meetwaarde van een weegschaal. Het is een basisfunctie van iedere personenweegschaal. Met gewicht wordt jouw lichaamsgewicht bedoeld.

BMI (Body Mass Index)

BMI, oftewel Body Mass Index, is een meetwaarde die veel gebruikt wordt naast lichaamsgewicht. Deze meetwaarde houdt rekening met de lengte van een persoon.

BMI bepaalt dus of je ondergewicht, normaal gewicht of overgewicht hebt voor jouw lengte.

Vetpercentage

Het vetpercentage geeft de hoeveelheid vet aan die opgeslagen is in het lichaam. Ben jij van plan om af te vallen dan is dit een echte musthave voor iedere weegschaal met app.

Spiermassa

De meetwaarde spiermassa valt onder de goede lichaamsanalyse. Deze interessante meetwaarde geeft aan voor hoeveel procent jouw lichaam uit spieren bestaat.

Visceraal vet

De meetwaarde visceraal vetpercentage is de hoeveelheid visceraal vet in het lichaam dat om de organen in de buik zit.

Dit is een uiterst belangrijke meting, waarbij ons advies in om deze meting op de weegschaal app goed te monitoren. Een te hoog percentage visceraal vet kan leiden tot gezondheidsrisico’s.

Botmassa

De meetwaarde botmassa geeft aan hoe zwaar jouw botten zijn. Het gewicht verschilt altijd per persoon. Ben jij veel bezig met sport en voeding? Dan is het interessant om je botmassa te meten.

Vochtgehalte

Vochtgehalte is voor iedereen interessant en geeft het percentage vocht in jouw lichaam aan. Dit is voor iedereen die wil weten of hij/zij per dag genoeg vocht binnenkrijgt.

Caloriebehoefte (BMR)

De meetwaarde BMR is de caloriebehoefte van het lichaam in ruststand. Kortom, de minimale hoeveelheid energie die nodig is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren.

Niet iedere weegschaal met app meet de caloriebehoefte, terwijl dit een waardevolle meting is.

Eiwitgehalte

Het eiwitgehalte is een belangrijke meting voor sporters. Eiwit is één van de drie macronutriënten die wij dagelijks consumeren en draagt bij aan het behoud en herstel van onze spieren.

Vetvrije massa

Vetvrije massa wordt veel toegepast door personen die een doel stellen om een bepaald vetpercentage te bereiken.

De weegschaal met app berekent vetvrije massa door je lichaamsgewicht te verminderen met je vetmassa.

Waarom is een weegschaal met app beter?

Een digitale weegschaal met app werkt door middel van sensoren aan de onderkant. Dit zijn soms twee, maar in het geval van Zoluko slimme weegschaal met lichaamsanalyse 4 uiterst nauwkeurige sensoren.

De sensoren delen binnen slechts enkele seconden de informatie met de ingebouwde computerchip, waarna de resultaten worden weergegeven in een handige app.

Conclusie

Een analoge weegschaal met vrijwel altijd alleen jouw lichaamsgewicht. Echter bestaat een goede lichaamsanalyse uit meerdere belangrijke metingen.

Ben jij een actieve sporter, wil jij fitter worden of gewoon meer te weten komen over jouw lichaam? Dan adviseren wij deze weegschaal met app.


(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: fitness.barna.nl)

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd