Lichaamsanalyse: Wat is eiwitgehalte (Protein)?

Laatste update: 05/09/2020.

Eiwitgehalte is een belangrijke meting voor sporters

Het eiwitgehalte, in het Engels ‘Protein’ genoemd, is een belangrijke meting voor sporters. Eiwit is één van de drie macronutriënten die wij dagelijks consumeren en draagt bij aan het behoud en herstel van onze spieren.

Eiwit is een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam en is goed voor ongeveer 18% van de totale massa. In de spiercellen zit het merendeel van de eiwitten.

Wat vertelt het percentage mij precies?

De weegschaal houdt de hoeveelheid proteïne in het lichaam bij. Een tekort aan eiwitten kan worden gekoppeld aan een toename van lichaamsvet. Er is een verband tussen eiwitmassa en spiermassa. Naarmate je ouder wordt, heb je meer proteïne nodig vanwege anabole weerstand, wat het vermogen van het lichaam om proteïne af te breken en te synthetiseren vermindert.

Protein score

Het percentage is voor mannen en vrouwen hetzelfde. Over het algemeen kunnen we stellen dat er een verband is tussen het percentage eiwit en de spiermassa van een individu.

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd