Wat is jouw vetpercentage - Vetpercentage meten - Vetpercentage berekenen

Het vetpercentage geeft de hoeveelheid vet aan die opgeslagen is in het lichaam. Dit is je totale lichaamsgewicht minus de vetvrije massa (spieren, botten, water, pezen, weefsels, organen, et cetera).

Heb jij een gezond gewicht?

Bij het beoordelen van jouw gezondheid is het essentieel dat je het percentage lichaamsvet weet.

Zoals in eerdere hoofdstukken is toegelicht, is het gewicht of het gewicht in combinatie met lichaamslengte (BMI) onvoldoende om een goede lichaamsmeting te verrichten.

Het is een feit dat ieder menselijk lichaam vet nodig heeft om zichzelf warm te houden en de organen en gewrichten te beschermen.

Echter is het niet gezond om te veel of te weinig vet te hebben. Als je vetpercentage te laag is, heb je meestal minder weerstand tegen ziekten en minder energie. Hiermee is de kans op gezondheidsproblemen groter.

Als jouw vetpercentage te hoog is, heb je meer kans op diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen.

Met de slimme weegschaal heb je de mogelijkheid om één van de belangrijkste lichaamsmetingen, je lichaamsvetpercentage, nauwkeurig te meten, om vervolgens binnen de gezonde marge te houden.

Hoe werkt een nauwkeurige meting van jouw lichaamsvetpercentage?

Bij een lichaamsmeting stuurt de slimme weegschaal een zeer klein elektrisch stroomdeeltje door je lichaam. Omdat vet, spieren en ander weefsel elektriciteit verschillend geleiden, kan de weegschaal op basis daarvan een precieze lichaamsvet berekening maken.

Als je lichaamsvetpercentage regelmatig wilt meten om jouw vooruitgang bij te houden is het gebruik van de Leaone app de perfecte oplossing.

Wat is een normaal lichaamsvetpercentage?

Na iedere lichaamsmeting kan je het vetpercentage vergelijken met eerdere meetwaarden en zien of je een gezond vetgehalte hebt volgens onderstaande wetenschappelijke richtlijnen.

Wat is jouw vetpercentage - Vetpercentage meten tabel - Vetpercentage berekenen

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: fitnessartikelen.vindjeviahier.nl)

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd