Lichaamsanalyse: Wat is visceraal vetpercentage (Visceral fat percentage)?

Laatste update: 07/09/2020.

Visceraal vet, wat is dat precies?

De meetwaarde visceraal vetpercentage (Visceral Fat Level) is de hoeveel-heid visceraal vet in het lichaam. In tegenstelling tot de meting vet-percentage meet visceraal vet enkel de hoeveelheid vet dat om de organen in de buik zit. Het is normaal om wat visceraal vet te hebben, maar een hoog gehalte aan visceraal vet kan voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Om die reden is de meting van het visceraal vetpercentage één van de belangrijkste metingen van het lichaam.

In tegenstelling tot ‘normaal’ vet is visceraal vet dieper opgeslagen in de huid. Iedere persoon heeft visceraal vet wat rondom belangrijke organen als de lever, alvleesklier en nieren zit, ter bescherming van de organen. Visceraal vet zorgt er onder andere voor dat de organen elkaar niet raken.

Waarom is te veel visceraal vet ongezond?

Een teveel aan visceraal vet kan tot ontstekingen en hoge bloeddruk leiden, waardoor de kans op gezondheidsproblemen toeneemt.

Daarnaast kan een hoog niveau aan visceraal vet ook van invloed zijn op je gevoeligheid voor insuline. Dit betekent dat het op latere leeftijd kan leiden tot diabetes type 2.

7 tips om visceraal vet te verliezen:

  1. Eet minder ongezond voedsel
  2. Vermijd transvetten
  3. Matig alcohol inname
  4. Eet eiwitten in plaats van suikers
  5. Doe aan krachttraining in combinatie met cardio
  6. Verlaag stresshormonen
  7. Slaap voldoende

Zoluko Slimme Weegschaal met Lichaamsanalyse

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd