Vetvrije massa berekenen

Je vetvrije massa berekenen

Vetvrije massa, wordt ook wel ‘Lean body Mass’ genoemd. Een lichaamsmeting van een slimme weegschaal berekent je vetvrije massa. Deze meting wordt veel toegepast door personen die een doel stellen om een bepaald vetpercentage te bereiken. Je vetvrije massa is je lichaamsgewicht verminderd met je vetmassa.

Hierbij wordt niet alleen je zichtbare vet gemeten, maar ook vet dat rondom je organen zit. Hierover lees je meer in het hoofdstuk visceraal vetpercentage.

Hoe berekent de weegschaal mijn vetvrije massa?

Tijdens een lichaamsanalyse stuurt de weegschaal een elektrisch signaal via de voeten door het lichaam. Vet geleidt slechter dan spierweefsel en vocht. Door dat verschil kan een slimme weegschaal met uiterste precisie je vetpercentage meten en daarmee ook analyseren wat je vetvrije massa is.

Je vochtpercentage heeft invloed op de uitslag

Het is goed om altijd een vast moment te kiezen om een lichaamsmeting uit te voeren. Bijvoorbeeld iedere vrijdagochtend. De hoeveelheid vocht in je lichaam heeft namelijk invloed op de uitslag. Het zou kunnen leiden tot een lagere schatting van je vetpercentage.

Meer te weten komen over de lichaamsanalyse?

Wil jij weten welke lichaamsanalyses Zoluko Slimme Weegschaal analyseert, hoe deze metingen berekent worden en wat iedere meting vertelt over jouw lichaam? Lees dan onze blogs over lichaamsanalyse:

(Dit artikel is geschreven door Zoluko en wordt gesponsord door: arenacampus fitness)

GezondheidOverigSpiermassaVetpercentage

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd