Wil jij razendsnel afvallen en fitter worden? Dan ben je op het juiste adres. Trainen met een fitness hoelahoep is uiterst effectief om af te vallen. Deze leuke manier van actief bewegen biedt vele mogelijkheden.

Speciaal om jou op weg te helpen hebben wij een serie van 9 artikelen gepubliceerd. Deze 9 artikelen leren jou de basistechnieken van de Zoluko Fitness Hoelahoep. Na een aantal oefeningen ben je in staat te groeien tot een ervaren hoelahoep expert.

Fitness hoelahoep serie

Afhankelijk van jou huidige vaardigheden kan je direct doorklikken naar de gewenste pagina.

Begin je pas net met trainen met de fitness hoelahoep? Begin dan bij stap 1 en volg de instructies per pagina.

Dit artikel gaat specifiek over de basisbeweging van links naar recht.

De volgende hoelahoep technieken zul je leren beheersen naarmate je de artikelen in deze serie volgt:

 1. Fitness Hoelahoep – Basisbeweging van links naar rechts
 2. Fitness Hoelahoep – Basisbeweging van voor naar achteren
 3. Fitness Hoelahoep – Controle over de snelheid
 4. Fitness Hoelahoep – Voorwaartse & achterwaartse stap
 5. Fitness Hoelahoep – Zijwaartse stap links & rechts
 6. Fitness Hoelahoep – 360 draai rondom je as
 7. Fitness Hoelahoep – Bewegen met je armen
 8. Fitness Hoelahoep – Side step & slide
 9. Fitness Hoelahoep – Squat & hoepel

Hoe te starten met een fitness hoelahoep

Wanneer je de Zoluko Fitness Hoelahoep voor de eerste keer gebruikt moet de hoepel worden afgesteld op jouw lichaamsomtrek.

Het afstellen is vrij eenvoudig. Open beide zwarte hendels en klik de hoelahoep los. Op deze manier kun je extra schakels toevoegen.

Zorg ervoor dat de hoelahoep niet te los om je taille zit, maar ook niet te strak. De hoelahoep mag niet over je heup naar beneden glijden. Eenmaal afgesteld kunnen we beginnen met hoelahoepen.


De basisbeweging van links naar rechts

Zodra de fitness hoelahoep is afgesteld pak je de centrifugale bal vast in de hand. Geef de bal een stevige worp om je lichaam in de gewenste richting.

Het kan in begin lastig zijn om de fitness hoelahoep te laten spinnen. Speciaal hiervoor zijn een aantal technieken waarmee je de basisbeweging leert beheersen.

Fitness hoelahoep - Hoelahoep workout - Hoepelen van links naar rechts

De executie

 1. Ga met beide voeten op schouderbreedte uit elkaar staan om een stabiele basis te creëren. Dit zal je helpen je evenwicht te bewaren tijdens het hoelahoepen.
 2. Span de buikspieren goed aan en zorg ervoor dat je heupen soepel zijn. Dit helpt bij het behouden van een goede houding en bevordert de beweging van de hoelahoep.
 3. Pak de hoelahoep stevig vast en geef deze een krachtige zwaai om je lichaam. Gebruik je polsen, armen en schouders om de hoelahoep in beweging te brengen.
 4. Houd je handen in de lucht terwijl je de hoelahoep laat draaien. Dit helpt je om je evenwicht te bewaren en geeft je meer controle over de beweging.
 5. Begin langzaam met het bewegen van je heupen van links naar rechts. Probeer een vloeiende en gecontroleerde beweging te maken. Naarmate je meer vertrouwd raakt met het hoelahoepen, kun je het tempo en de intensiteit van de beweging geleidelijk verhogen.

Onthoud dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en je eigen tempo te bepalen. Neem de tijd om te wennen aan de beweging en bouw geleidelijk aan je vaardigheden en uithoudingsvermogen op. Veel plezier met hoelahoepen!

  Conclusie

  Wij hopen dat je dankzij dit artikel het fitness hoelahoepen hebt leren beheersen. 

  De Zoluko Fitness Hoelahoep is een fantastische manier om op een leuke manier af te vallen. 

  Heb je nog geen hoelahoep, maar wil jij ook starten? Dat begrijpen wij maar al te goed. De Zoluko fitness hoelahoep is verkrijgbaar op bol.com. Binnen 1-2 werkdagen geleverd en je betaalt geen verzendkosten. 

  Bestel vandaag nog en start met verbranden van de ongewenste calorieën!


  Hoelahoep

  Plaats een reactie

  Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd