Knee sleeves kopen voor krachttraining

Als je met zware gewichten traint en je lichaam elke keer tot het uiterste pusht, kan sporten soms erg belastend zijn voor je lichaam.

Heel lekker natuurlijk maar ook heel belastend voor je knieën. Omdat je maar één paar knieën van moeder natuur hebt gekregen, wil je daar natuurlijk heel zuinig mee omgaan.

Knee sleeves kunnen je daarbij helpen. Knee sleeves worden regelmatig gedragen in verschillende vormen van krachtsport en dienen ter bescherming van je knieën.

Heb je het gevoel dat je knieën wel wat extra support kunnen gebruiken tijdens het trainen? Lees dit artikel dan vooral verder.

Wat zijn knee sleeves?

Letterlijk vertaald zijn het ‘knie mouwen’ die je om je benen heen kunt doen ter hoogte van je knieën.

Knee sleeves zijn verkrijgbaar in verschillende soorten diktes, uitvoeringen en hebben elk zo hun eigen voordelen.

Je hebt ze vast wel eens bij iemand om de knieën zien hangen bij jou in de plaatselijke sportschool.

Voornamelijk worden knee sleeves gebruikt bij krachtsporten zoals crossfit, powerlifting en strongman. Maar ook bij duursport kunnen knee sleeves worden gebruikt.

Knee sleeves zijn ontworpen om blessures te voorkomen en pijn aan je knieën te verlichten.

Daarnaast zorgen ze voor extra ondersteuning van de knieën bij het uitvoeren van een zware oefening zoals de squat.

Wat doen knee sleeves?

Knee sleeves zorgen voor compressie en zijn bedoeld om je knieën extra te ondersteunen bij het sporten.

Doe je aan krachtsport, dan kunnen knee sleeves je prestaties verbeteren en je meer stabiliteit geven bij het uitvoeren van een zware oefening zoals squatten.

Daarnaast houden ze je knieën warm, waardoor de kans op blessures aanzienlijk afneemt.

Door gebruik te maken van knee sleeves kun je ervoor zorgen dat je sneller herstelt na een zware training.

Knee sleeves zorgen er namelijk voor dat de bloedcirculatie verbetert, en de zwelling van je knieën worden verminderd.

Overigens is het wel belangrijk om te melden dat de juiste techniek bij het uitvoeren van een oefening altijd belangrijker is dan te vertrouwen op een accessoire.


Wanneer gebruikt je knee sleeves?

Knee sleeves komen met name van pas als je traint met zware gewichten. Denk hierbij aan oefeningen zoals de deadlift, squat en leg press.

Je hebt maar één paar knieen en daar wil je natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omgaan. Het zou zonde zijn als je onnodige blessures en schade oploopt aan je knieën.

Als je aan krachtsport doet met zware gewichten zal er bij veel oefeningen grote druk op je spieren en gewrichten komen te staan.

Om krachtsport op een zo veilig mogelijke manier te doen is het aan te raden om de nodige bescherming in huis te halen.

Zo kun je bijvoorbeeld een fitness riem gebruiken voor je onderrug en knee sleeves voor je knieën.

Ga je dus oefeningen doen met zware gewichten waarbij je knieen onder grote druk komen te staan, dan zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van knee sleeves.

Oefeningen met knee sleeves 

Bij het gebruik van knee sleeves tijdens je training, is het cruciaal om te weten welke oefeningen het meest profiteren van deze ondersteuning.

Oefeningen zoals squats, deadlifts, en leg presses leggen aanzienlijke belasting op de knieën, en knee sleeves bieden hier extra stabiliteit en compressie.

Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de prestaties, maar vermindert ook het risico op blessures.

Voor duursporten zoals hardlopen of fietsen bieden knee sleeves comfort en bescherming tegen de elementen en vermoeidheid.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat knee sleeves geen vervanging zijn voor goede techniek en training.

Ze dienen als een hulpmiddel om je prestaties te verbeteren en bescherming te bieden, maar ze kunnen geen slechte vorm of overbelasting compenseren.

Daarom is het essentieel om ook te focussen op correcte uitvoering van oefeningen en een evenwichtige trainingsroutine aan te houden.

Waar moet je op letten bij het kopen van knee sleeves?

Knee sleeves zijn gelukkig niet duur om aan te schaffen. Hoe duur of goedkoop zou dan ook niet de meest belangrijke overweging moeten zijn.  

Wat wel belangrijk is om op te letten is de pasvorm, comfort en kwaliteit. We raden je aan op de onderstaande punten te letten voordat je tot aankoop overgaat.

Beslis welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en maak daarop gebaseerd een keuze.

Levensduur

Knee sleeves zijn veelal uit hetzelfde materiaal gemaakt. De levensduur hangt vaak af van hoe ze gemaakt zijn.

Denk dan vooral aan hoe de knee sleeves gestikt zijn en de kwaliteit van het stikwerk. Bij normaal gebruik zou een set knee sleeves 1 tot 2 jaar mee moeten gaan.

Flexibiliteit

De flexibiliteit van je knee sleeves is een belangrijke keuze die je moet maken.

Lift je vooral zware gewichten, dan wil je knee sleeves die strak om je knieën zitten met minder flexibiliteit en meer ondersteuning.

Ga je ze gebruiken voor duursporten zoals hardlopen of fietsen, dan wil je meer flexibiliteit en ondersteuning. Strakke sleeves kunnen je bewegingsvrijheid anders beperken.

Ben je aan het herstellen van een blessure, dan wil je juist weinig ondersteuning en veel flexibiliteit.

Warmte

Een groot voordeel van het dragen van knee sleeves is dat het de bloedcirculatie verbeterd. Er wordt namelijk compressie toegepast.

Door de verbeterde circulatie worden niet alleen je prestaties verbetert tijdens je training, maar ook herstel na je training wordt versneld.

Knee sleeves die gemaakt zijn van dikker materiaal, houden meer warmte rondom je knieën vast.

Het is een persoonlijke voorkeur of je dit fijn vindt of niet. Uiteindelijk kom je daar alleen achter op het moment dat je jouw eerste set knee sleeves gaat dragen.

Comfort

Comfort is één van de belangrijke punten omdat deze jouw training maakt of breekt.

Wanneer je bezig bent met hoe je knee sleeves zitten in plaats van je te focussen op je oefening, werken ze juist averechts.

De ene set knee sleeves kan voor jou comfortabel zitten, en de ander juist weer niet.

Fitness straps en powerlift riem

Twee andere fitness attributen die veelal gebruikt worden bij powerliften en crossfit zijn de fitness straps en powerlift riem.

Wil je meer te weten komen waarom deze twee attributen voor jou het verschil kunnen maken? Lees dan onze artikelen over de fitness straps en powerlift riem.

Conclusie

Als je met zware gewichten traint en je lichaam elke keer tot het uiterste pusht, kan dat heel belastend voor je knieën zijn.

Omdat je maar één paar knieën van moeder natuur hebt gekregen, wil je daar natuurlijk heel zuinig mee omgaan.

Knee sleeves kunnen je daarbij helpen. Knee sleeves worden regelmatig gedragen in verschillende vormen van krachtsport en geven extra support bij het tillen van zware gewichten.

Kortom, doe je aan krachtsport dan kunnen knee sleeves je prestaties verbeteren en je meer stabiliteit geven!


KrachttrainingOverig

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd