Arm circles, ook wel raised arm circles of tight arm circles genoemd, is de perfecte oefening voor onze schouderspieren. Daarnaast train je met deze oefening ook direct je bovenrug, triceps en biceps. Arm circles zijn een geweldige manier om de schouders op te warmen. Wanneer je spieren erg gespannen zijn kan je beginnen met langzame kleine cirkels, waarna je geleidelijk de afstand tussen de cirkels vergroot. Arm cirkels worden beschouwd als een dynamische beweging die gunstig is om aan het begin van je training uit te voeren.


Welke spiergroepen gebruik je bij arm circles?

Anatomie Arm Circles
 • Anterior Deltoid
 • Posterior Deltoid
 • Lateral Deltoid
 • Trapezius
 • Biceps
 • Triceps

De voordelen van arm circles?

Het eerste voordeel van arm circles is dat deze oefening perfect geschikt is als warming-up van onze schouders, armen en bovenrug. Voordat je start met trainen is het belangrijk om jouw lichaam op te warmen en je spieren voor te bereiden om de training optimaal uit te voeren.

Arm circles zijn bovendien eenvoudig uit te voeren en nemen relatief weinig tijd in beslag. Zo adviseren wij om arm circles in jouw trainingsschema op te nemen en met deze oefening te starten voor iedere training van het bovenlichaam. Daarnaast kunnen arm cirkels ook helpen om het uithoudingsvermogen van de schouderspieren te verbeteren.

Voor zwemmers zijn arm circles een fantastische manier om de schouderspieren op te warmen, maar ook om het uithoudingsvermogen van de schouderspieren te verbeteren. Het is een uiterst effectieve oefening voor iedereen die regelmatig zwemt, omdat arm circles de beweging van ons bovenlichaam in het water nabootst.

Arm circles executie

Arm circles oefening zoluko

 1. Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar en strek je armen parallel met de grond. Je armen bevinden zich in een horizontale lijn.
 2. Start met arm circles door je armen naar voren te bewegen in kleine gecontroleerde cirkels. Maak de cirkels geleidelijk groter totdat je een rek in jouw triceps voelt.
 3. Wissel na 10-15 seconden van richting en beweeg de arm circles nu met gecontroleerde richting naar achteren.
 4. Maak de arm circles geleidelijk groter en eindig de oefening na 10-15 seconden.
 5. Herhaal de arm circles oefening 2-3 keer voordat je start met trainen.

Arm circles variaties

Er zijn meerdere variaties voor de arm circles oefening welke regelmatig worden opgenomen in een trainingsschema.

De eerste variatie zijn de weighted arm cirkels, waarbij je oefening verzwaard met lichte gewichten. In de meeste gevallen worden de arm circles verzwaard met dumbells tussen de 1-3 kg. Arm circles met gewichten moeten met de nodige voorzichtigheid worden uitgevoerd, omdat ze na verloop van tijd pijn in de schouder kunnen veroorzaken. Deze weighted arm circles worden uitgevoegd in kleine voorwaartse of achterwaartse cirkels.

De tweede variatie arm circles onderscheiden zich in de grote van de cirkel. Bij de tight arm circles draai je simpelweg kleinere cirkel met je armen. De executie van de tight arm circles is hetzelfde zoals eerder beschreven. Het enige verschil is dat je de beweging van de cirkels niet vergroot.

 


(Dit artikel wordt gesponsord door: fitnessartikelen.links.nl)

ArmenRugSchouders

Plaats een reactie

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd